La Liga

Vitor Roke dolazi u Barselonu da "izleči" neefikasnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 16:03
Vitor Roke dolazi u Barselonu da "izleči" neefikasnost Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz

Barselona će u 2024. godinu ući jača za mladog napadača Vitora Uga Rokea Fereiru (18). Napadač Atletiko Paranensea, koga su Katalonci kupili 12. jula ove godine za 74 miliona evra sa mogućim bonusima, a uz klauzulu za raskid vrednu 500 miliona evra obavezali ga na vernost do juna 2031. godine, konačno u sredu stiže na "Kamp Nou" da "izleči" neefikasnost tima.

Uprkos činjenici da u sastavu ima Roberta Levandovskog (osam golova), jednog od najefikasnijih napadača u poslednjih desetak godina, Katalonci kubure sa realizacijom jer procentualno realizuju svaku šestu priliku što im je donelo četvrto mesto u Primera La Ligi posle 18 kola, a nije mnogo uticalo na ostanak u osmini finala UEFA Lige šamopiona gde se sastaju sa Napolijem.

 

 

Već nedeljama unazad katalonski mediji odbrojavali su vreme do dolaska talentovanog Brazilca, koji je u Ateltiko Paranenseu na 45 mečeva postigao 21 pogodak u 2023. godini. Tresao je mreže u svim takmičenjima i to na svakih 150 minuta provedenih na terenu.

 

 

Ćavi u ofanzivnoj postavi ima Rafinju, Žoao Feliksa i Levandovskog u "trozupcu", kao alternative su tu Feran Tores, Lamine Jamal i Mark Guju, ali trebalo bi očekivati da će Roke brzo dobijati sve značajniju minutažu. Reč je o veoma eksplozivnom napadaču, jakom na lopti i dobrom realizatoru iako je visok svega 171 santimetar. Često igra i po krilnoj poziciji, pa je sve izvesnije da će Katalonci prodavati ove zime njegovog zemljaka Rafinju.

Kako će se Roke snaći u Španiji, ostaje da se vidi...