La Liga

Kup Kralja: Ekipe iz "elite" sigurne, najviše se mučili Kadiz i Đirona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.11.2023 17:50
Kup Kralja: Ekipe iz "elite" sigurne, najviše se mučili Kadiz i Đirona Twitter/Girona FC

Danas je otpočela prva runda španskog Kupa Kralja. Svi klubovi iz La Lige koji su igrali svoje mečeve su prošli u narednu rundu, a najviše su se mučili Đirona i Kadiz.

Tim Migel Anhel Sančez Munjoza je za protivnika imao klub iz četvrtog ranga San Roke De Lepe. Trenutni lider na tabeli La Lige (isti broj bodova kao i Real Madrid) je poveo u 48. minut preko Valerija Fernandeza, a četvrtoligaš je već tri minuta kasnije poravnao rezultat. Delovalo je da ćemo gledati produžetke, ali je Savio pogotkom u osmom minutu nadoknade doneo Đironi prolaz u narednu fazu.

Ekipa Kadiza je u La Ligi trenutno na 15. mestu i bez pobede je već tačno dva meseca. Očekivalo se da bi taj niz mogao biti prekinut protiv Badalone Futur u kupu ali se klub iz četvrte lige nije predao lako. Nije bilo pobednika ni u regularnom delu, ni nakon produžetaka (0:0), te su usledili jedanaesterci. 

Već u drugoj penal seriji je Zourdin Tior promašio čitav gol, a Dejvid Žil je odbranio penal u četvrtoj seriji i tako odveo Kadiz u sledeću rundu kupa.

Rajo Valjekano je bio ubedljiv protiv Atletiko Lugonesa i sa čak šest pogotka osigurao prolaz. Po dva gola su postigli Radamel Falkao i Bebe, dok su se u strelce upisali i Serhio Kameljo i Andrei Ratiu.

Prolaz u narednu fazu su osigurali i Sevilja koja je pobedila Kuintanar 3:0, dok je Selta protiv Turegana slavila sa 4:0. Nekadašnji prvoligaš Real Valjadolid je takođe osigurao igranje u drugom kolu nakon pobede protiv Penja Deportiva 5:1.