La Liga

Najmlađi sin Patrika Klajverta potpisao prvi profi ugovor sa Barselonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 16:21
Najmlađi sin Patrika Klajverta potpisao prvi profi ugovor sa Barselonom FC Barcelona

Šon Patrik Klajvert, najmlađi sin nekadašnjeg holandskog napadača Patrika Klajverta potpisao je danas sa navršenih 16 godina prvi profesionalni ugovor sa Barselonom.

Talentovani napadač, koji u ovom uzrastu nagoveštava da bi mogao da dosegne nivo karijere oca, pre sedam godina je stigao u "La Masiju" iz Pari en Žermena. Dokazao se igrama u kadeteskoj konkurenciji, od prošle godine je i član selekcije Holandije do 16 godina, pa Barselona nije želela da ga eventualno izgubi i sa njim je potpisala prvi profesionalni ugovor.

Šon nije poznat samo kao nadareni napadač, već i kao pasionirani kuvar! Sklonost ka kuvanju iskazao je od malih nogu, ima svoje naloge na Instagramu i Jutjubu, a objavio je već i dve knjige: "Kuvajte sa Šonom" (2018) i Vegan sa "Šonom" (2020). Treba istaći da je 2017. godine bio i najmlađi sportista ikada koji je imao potpisan sponzorski ugovor sa Najkom! On je obnovljen pre godinu dana.

Patrik Klajver ima četvoricu sinova, od koji su trojica fudbaleri (napadač Džastin igra u Bornmutu, štoper Ruben u Dordrehtu i napadač Šon u kadetima Barselone), jedino je Kinsi van ovog sporta.