• VIŠE
    _
  • ENG
ZAŠTO KAŽEŠ KELN, A MISLIŠ NA RUKOMET?
01.06.2017. AUTOR: Sreten Rašković
Zapadna Nemačka, Nort Rajn-Vestfalija, Keln, Lankses arena – po osmi put poprište završnog turnira u EHF Velux Ligi šampiona. Spektakl koji svako treba posetiti ako mu se ukaže prilika. Manje od 48 sati je ostalo do završnih borbi, a na dva stepenika pre kraja stigli su najskuplji timovi današnjice – Pari Sen Žermen i Vesprem, odnosno najtrofejniji ikada i jedini debitant – Barselona i Vardar.

Ukupno 19 750 navijača uživo će posmatrati duele koje će Arena sport emitovati na svom prvom kanalu, a javnost u regionu najviše zanima šta može Vardar? Verovatno najzanimljiviji tim na završnom turniru, debitant (13. ekipa koja je stigla do Kelna), izabalansiran budžet, sjajan hemija u ekipi i velika glad za uspehom.
Prednost – vreme za uigravanje! Upravo je to “pojelo” Flensburg u dvomeču četvrtfinala jer je Raul Gonzales do tančina doveo obavljanje radnih zadataka svojih izabranika protiv vicešampiona Bundeslige.

Nedostatak – neiskustvo na F4 turniru! Videli smo ranijih godina da taj faktor uglavnom prevagne (PSŽ je i prošle godine kao debitant imao najjači tim po imenima), mada je bilo i onih koji su znali da bljesnu i potpuno iskoriste energiju u Lankses areni (Flensburg 2014. godine).
Tu će verovatno i biti prednost jedne podmlađenje, ali na momente anemične Barselone koja ima par igrača koji mogu potpuno da zagospodare situacijom.
Kada je reč o okršaju Pari Sen Žermena i Vesprema, francuski tim je favorit, dok se mađarski velikan nada da četvrti uzastopni nastup u polufinalu donosi sa sobom određenu prednost. Kako god, zabava za neutralne posmatrače je zagarantovana, ovo je jedan od najboljih događaj koji današnji sport može da ponudi!

Zato uživajte…
 
/ PREPORUČUJEMO
Izbor naših urednika