Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:30
Sheffield United - Sunderland
arenasport2
Na programu od 15:00
Kolubara - Radnički
arenasport3
Na programu od 15:45
Polufinale 2
arenasport4
Na programu od 16:00
Miami - Atlanta, G1
arenasport5
Na programu od 15:30
The Birth
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 16:00
Porto - Milan
arenasport7
Na programu od 16:00
Dortmund - Rangers
arenasport8
Na programu od 16:00
Atlanta - Brooklyn
arenapremium1
Na programu od 15:00
Partizan - Hamrun
arenapremium2
Na programu od 15:30
Nottingham Forest - West Ham
arenapremium3
Na programu od 14:30
Barcelona - Rayo Vallecano
Otvori pretragu
Može li Mino Rajola da pogreši? Moise Kean, velika nada Juventusa
20.11.2016. • 15:43

Može li Mino Rajola da pogreši? Moise Kean, velika nada Juventusa

Može li Mino Rajola da pogreši? Moise Kean, velika nada Juventusa

Kada ga je novinar pitao koliko golova je postigao za Juventus odgovorio je: "Ne brojim". Anjeli i ekipa zato već broje do tri kada je reč o ponudama za ovog dečaka (Junajted, Siti, Arsenal), a sigurno neće žaliti milione da ga vežu što boljim ugovorom. Svakako ne ukoliko mu je budućnost zaista tako svetla kako predviđa Mino Rajola. On ima šesnaest i zove se Moise Kean, a u subotu je debitovao za prvi tim protiv Peskare (3:0). Tako je postao prvi fudbaler rođen u trećem milenijumu koji je zaigrao u jednoj od najkvalitetnijih liga na svetu.  

Tata Mino retko greši, a poslednji dokaz je slučaj "Donaruma". Tinejdžer koji će posle svetskog prvenstva u Rusiji postati broj jedan italijanske reprezentacije pre izvesnog vremena bio je bez menadžera. Tada je Mino šmekerski prišao njegovim roditeljima i rekao: "Dajte da napravimo dogovor. Ako pristanete, garantujem da će mali za uskoro biti prvi golman Milana". Sedamnaestogodišnji Điđi već sada je jedan od najboljih u Kalču.

Kean je protiv ekipe sa Jadranskog mora na terenu proveo osam minuta i tek nekoliko puta pipnuo loptu, driblingom iznudio korner ali je sudija svirao kraj. To je zapravo bio početak, kako kaže Rajola, buduće velike zvezde najtrofejnijeg kluba u Italiji. Prošle sezone je kao petnaestogodišnjak na 25 utakmica (U17) postigao 24 gola. Prosek od gola po meču i dalje je njegov "trejdmark". U prevodu, kada god je na terenu on pogađa. Ove godine u omladinskoj Ligi šampiona ima prosek dva od dva. Po gol Sevilji i Dinamu iz Zagreba na ukupno dva odigrana meča. Počeo je da igra i za Juveovu Primaveru "B". Protiv Barija, Ćitadele i Sasuola po gol na svakom meču. To što se nije upisao protiv Peskare možda ide na dušu Masimilijanu Alegriju, jer se pobednik  znao u 69. minutu a Kean je bio na terenu u 84.

Geografski gledano bliži mu je Didije bogotac Drogba od Marija Balotelija, sa kojim ga češće porede. Špic kojeg je trener Primavere Fabio Groso preselio na levo krilo rođen je u Italiji, ali je korenima iz Obale Slonovače. Iako ne zaboravlja poreklo, voleo bi da jednog dana zaigra za italijansku reprezentaciju jer je rođen i odrastao je u Italiji. Ideja je da sa Juventusom potpiše trogodišnji ugovor, ali da ga klub odmah pošalje na pozajmicu, po mogućnosti u Holandiju ili Belgiju. Tako kaže Rajola. Da li je Mino opet u pravu? Juventus je u poslednjih 20 godina u svojoj školi izmislio samo jednog igrača koji je kasnije igrao važnu ulogu u prvom timu. Zapravo, još je igra. To je Klaudio Markizio koji je debitovao 2006. Đovinko je mnogo više dao Parmi, De Ćelje je imao samo jednu standardnu sezonu... Čiju sudbinu će imati Moise Kean?

 

Od istog autora

Poslednje na blogu