Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:30
Sheffield United - Sunderland
arenasport2
Na programu od 15:00
Kolubara - Radnički
arenasport3
Na programu od 14:30
Polufinale 1
arenasport4
Na programu od 15:30
Full Impact
arenasport5
Na programu od 15:30
The Birth
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 14:00
Atalanta - Man United
arenasport7
Na programu od 14:00
Celtic - Bodo Glimt
arenasport8
Na programu od 14:00
Philadelphia - Charlotte
arenapremium1
Na programu od 15:00
Partizan - Hamrun
arenapremium2
Na programu od 15:30
Nottingham Forest - West Ham
arenapremium3
Na programu od 14:30
Barcelona - Rayo Vallecano
Otvori pretragu
Crno-belo
09.09.2016. • 23:07

Crno-belo

Crno-belo

Ne, nije Partizan. Nije ni Juventus, iako zapravo ovo jeste priča o Juventusu. Ali, nema mnogo veze sa Alegrijevom formacijom, startom Serie A, pojačanjima, atmosferom na Juve Areni...Ili ima veze sa svim malopre nabrojanim.

Crno-belo često simbolizuje ekstrem, između kao da nema ništa. U slučaju Juventusa ovo crno-belo ustvari govori samo o granicama sa jedne i druge strane. I sa svim, ali kompletno svim onim između. Sve boje i sve nijanse. Upravo samo kompletna kolor skala može da naslika ovaj klub i sve ono što on danas predstavlja na sportskom, organizacionom, finansijskom planu, sve ono što on znači dok desetine hiljada grla peva „Juve, storia di un grande amore“.

Start Serie A značio je i poziv da ekipa TV Arene sport bude u Torinu na premijeri. Meč protiv Fiorentine, rekli bi mnogi očekivan trijumf Juventusa, puna Arena i nastavak priče o velikoj ljubavi. Ogoljeno, crno i belo – zaista je tako. 

Juventus je platio Gonzala Iguaina 94 miliona evra. Kao nikoga do sada. Došao je golgeter opterećen viškom kilograma i start sezone dočekao na klupi. Onda je dočekao i gol gostiju za 1:1, pa debi. I dočekao, kako to najčešće biva kod velikih igrača, prvi gol za Juve posle samo nekoliko minuta na terenu. Gol za pobedu. Ustvari, gol za suze ljudi koji su bili tu oko nas. Gol za emociju. 

Iako Juventus funkcioniše kao besprekoran, tačan švajcarski sat, taj sat otkucava pre svega ritam navijačkih srca. Taj sat ima dušu i ljubav koja ga čini verovatno najkompletnijim klubom na svetu. Mašina sa srcem. Crno-belo u koloru.

Svaki segment organizacije jedne utakmice je besprekoran. Od pozicije stadiona, parking mesta, logističke podrške superstora iz kojeg se izlazi sa kesama, muzeja iz kojeg se izlazi sa osmehom, medicinskog centra, hotela, fast food-a...

Dan pred meč Gvido Viora nas je u klupskom odelu sačekao ispred Muzeja Juventusa i sa nama, tokom snimanja, proveo više od dva sata. Nešto kasnije dočekao nas je Šefik Ould Mhala, zadužen za akreditacije, i profesionalnim stavom „pokazao kako treba“, kako to rade veliki, kako to sve može besprekorno da funcioniše. Onda dan utakmice, komunikacija, pozicija na tribini, odnos kolega, mix zona u kojoj je već postavljena pozicija TV Arene sport, intervju sa Gonzalom Iguainom. Da ne zaboravim: on ne govori engleski, mi ne govorimo italijanski. Nije ni to problem. Tim zadužen za odnos sa medijima prevodi pitanja na italijanski jezik. Intervju gosti iz Beograda moraju da dobiju. Domaći novinari će malo da sačekaju...

Kakav klub! Imao sam sreću da „proverim“ kako dišu Barsa, Real, Mančester junajted, PSG, Bajern, Inter i Milan, Liverpul i Čelsi...Juventus me je zadivio. Juventus je otišao najdalje. Od bele do crne „bianco-neri“ su prešli put dug 119 godina. Danas funkcionišu zaista u skladu sa svojim imenom – mladost puna energije, odgovornosti, profesionalnog stava, uvažavanja svih segmenata koji čine posao kojim se bave. A pritom puni emocija i mladalačke ljubavi. Izabrali su pravo ime! (latinski juventus = mladost)

Od istog autora

Poslednje na blogu