Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:00
Čukarički - Spartak
arenasport2
Na programu od 16:15
Atletico Madrid - Athletic Bilbao
arenasport3
Na programu od 17:00
Players
arenasport4
Na programu od 17:00
Slaven - Istra
Otvori pretragu
dEJAN sAVIĆ
Vaterpolo
04.07.2021. • 15:43

DEJAN SAVIĆ SAOPŠTIO SPISAK, PA PORUČIO: Nema tu šta da se obrazlaže i objašnjava

dEJAN sAVIĆ
MN Press
Selektor srpskih vaterpolista objavio spisak bez dugogodišnjeg člana najboljeg tima!

Dejan Savić je "prelomio" - Miloš Ćuk (30) neće ići na Olimpijske igre u Tokio!

Član najuspešnijeg tima u istoriji srpskog vaterpola, koji je 2016. u Riju objedinio sva zlata i sve titule na svetu, nije zadovoljio na pripremama i selektor je njemu i još trojici igrača zahvalio.

Srbija nastavlja bez Ćuka, Viktora Rašovića (27), Lazara Dobožanova (25) i Gavrila Subotića (25).

"Ovi igrači su u ovom trenutku najbolji i konkurišu za olimpijski sastav. Zadovoljan sam pripremama i nastavljamo dalje sa ovakvim izborom. Nema tu šta da se obrazlaže ili objašnjava, idemo dalje sa najvišim ambicijama", rekao je selektor Dejan Savić, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Pred Srbijom je pripremni turnir za Olimpijske igre u Beogradu od utorka do četvrtka (protiv Francuske i Španije), a ovih 17 igrača biće deo šireg sastava za Tokio.

Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović i Dimitrije Strajo Rističević (golmani), Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Nemanja Vico i Đorđe Lazić.

Ćuk je član "A" reprezentacije od 2011. godine, a posle propuštenih Olimpih igara u Londonu bio je standardan, posebno u eri Dejana Savića od 2012.

Sa reprezentacijom je osvojio četiri zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, tri odličja na Svetskim prvenstvima, osam na završnim turnirima Svetske lige (sedam zlata) i ima navedeno zlato iz Rija.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci