Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dejan savić
Vaterpolo
21.06.2022. • 22:01

DEJAN SAVIĆ: Bili smo tromi, primili smo mnogo golova

Dejan savić
(MN PRESS)
Srbija je sa 17:13 savladala SAD, ali se mučila u prvom poluvremenu

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić nije bio zadovoljan posle pobede njegovih izabranika u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Srbija je sa 17:13 savladala SAD, ali se mučila u prvom poluvremenu, što je Savića iznerviralo, pa je "izribao" igrače na jednom od tajm-auta.

Na konferenciji za medije birao je reči i rekao da je ekipa delovala tromo i primila previše golova.

“Imali smo velike oscilacije u prve dve četvrtine. Bili smo izuzetno tromi, mlohavi, primili smo mnogo golova iz igre. Od Olimpijskih igara nismo primili 13 golova, još od Španije i Hrvatske. Ostvarili smo pobedu, a sada sledi pripremni period za četvrtfinale, to je taj deo koga smo rekli da se plašimo. Videćemo na koji način ćemo kroz tih nedelju dana napraviti formu za četvrtfinale", rekao je Dejan Savić.

Selektor se osvrnuo na remi potencijalnih rivala u četvrtfinalu Grčke i Hrvatske (8:8).

"Grčka i Hrvatska su igrali 8:8, oni će, verovatno, da jure gol-razliku. Zavisi za koga. Moramo da se okrenemo nama. Bilo je izuzetno loših momenata, imamo vremena za popravke i u narednom periodu ćemo raditi na tempiranju forme", istakao je Savić i dodao da ne želi da komentariše dobre aspekte igre:

"Nikada nisam zadovoljan".

Dejan Udovičić, nekadašnji selektor Srbije, a sada strateg SAD, čestitao je Srbiji i apostrofirao lošu odbranu svog tima.

"Čestitam Srbiji, mislim da ni Savić ni ja nismo zadovoljni odbranama, ali prva je utakmica na turniru. Nemam mnogo šta da kažem. Bili su bolji za ta dva, tri gola, mi smo promašivali, a oni su davali. Sve u svemu, ništa novo što nismo očekivali i sa naše i sa njihove strane. Zasluženo su pobedili, a mi se okrećemo narednoj utakmici", izjavio je Udovicic.

Naredni rival Srbije u D grupi u Segedinu prekosutra će biti Australija (18.00), a u poslednjem kolu "delfini" će se sastati sa Kazahstanom 25. juna (18.00).
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci