Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
MTEL BIH PREMIJER LIGA
arenasport2
Na programu od 12:30
Juventus - Sampdoria
arenasport3
Na programu od 14:00
Esbjerg - Budućnost BEMAX
arenasport4
Na programu od 13:00
St Mirren - Aberdeen
Otvori pretragu
milan aleksic
Vaterpolo
10.07.2021. • 10:55

ALEKSIĆ SPREMAN ZA TOKIO: Prvi cilj je plasman u četvrtfinale

milan aleksic
(MN PRESS)
Iskusni vaterpolista očekuje drugačije Olimpijske igre

Vaterpolisti Srbije sve nestrpljivije očekuju početak Olimpijskih igara u Tokiju, a poslednju utakmicu u Beogradu odigrali su sa  Španijom.

Pobeda i osvajanje turnira su kod navijača bili u drugom planu jer je bilo primetno da u bazen nijednom nije uskočio Milan Aleksić, iako je bio u timu. Briga je brzo nestala, tačnije otklonio ju je naš iskusni reprezentativac.

"Imao sam malih problema sa preponom, ali ništa strašno, nismo hteli da rizikujemo, čisto zbog toga nisam igrao. Nije bila toliko važna utakmica da bismo rizikovali neku eventualnu povredu pred put, tako da ništa strašno" – kazao je Aleksić.

Saznali smo da će se Olimpijske igre i definitivno biti održane bez prisustva gledalaca, te nema sumnje da će sportistima uslovi biti veoma čudni.

"Sve će biti čudno, od samog odlaska, do svega. Ne bih se više ni obazirao na te stvari, biće kako bude. Što se tiče nas, mislim da treba da idemo od utakmice do utakmice, od grupe pa nadalje, dokle budemo stigli i da razmišljamo samo o sledećoj utakmici. Znači ne razmišljamo dva koraka unapred, nego samo isključivo sledeći protivnik i da probamo da do drugog dela turnira igru dovedemo na neki nivo koji bi bio zadovoljavajući. Mislim da smo na dobrom putu, nadam se da nećemo imati nekih problema što se tiče virusa, da će sve ostati na nama."

Pored Srbije, u grupi B, nalaze se moćne reprezentacije Španije, Crne Gore i Hrvatske, te Australija i Kazahstan. Nema sumnje da “delfine” već u grunoj fazi čeka pravi pakao.

"Što se mene lično tiče, najvažnije je proći grupu, odnosno biti u četiri ekipe.  Iskoristiti grupu da se popravi šta ne valja, da se digne forma pred najvažniji meč, četvrtfinale. Grupa je stvarno teška, ali ko god da dođe u četvrtfinale nema potcenjivanja, nema lakih protivnika, treba ići korak po korak. Prvi cilj treba da bude prolazak grupe, pa ćemo videti."

Srbija u Tokiju brani zlato iz Rio de Žaneira, u toj ekipi je bio i sjajni srednji bek, koji navodi da je cilj preneti iskustvo na debitante.

"Sigurno, svaka utakmica je novo iskustvo i nešto odakle možemo da učimo. Svaki turnir, a pogotovo Olimpijske igre i ono što se dešavalo tamo, sigurno će nam to ići u korist, možemo na debitante da prenesemo to isksutvo. Čudan će biti turnir, biće naporno boraviti tamo 25 dana pod ovim uslovima, ali isto će biti i nama i svim ostalim ekipama" – zaključio je Milan Aleksić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci