Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nik Kirjos
Tenis
30.06.2022. • 15:06

KRAJ ZA FILIPA NA VIMBLDONU: Besprekorni Kirjos dobio meč za 87 minuta

Nik Kirjos
Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)
Australijanac ekspresno došao do trećeg kola

Filip Krajinović završio je takmičenje na Vimbldonu u drugom kolu jer nije uspeo da se odupre sjajnom Niku Kirjosu koji je slavio 3:0 (6:2, 6:3, 6:1) za 87 minuta igre! 

Australijanac je danas odigrao vrhunski meč, uz briljantan servis uokviren sa 24 asa, precizan forhend i pravovremeni izlazak na mrežu (50 vinera) potpuno je razoružao Filipa koji nije imao odgovor na njegovu igru.

Kirjos će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela Tompson - Cicipas.

U prvih 10 minuta meča videlo se da Krajinović ne može da parira raspoloženom Kirjosu. Australijanac je fantastično servirao (osam asova), izlazio je na mrežu, slao precizne forhende, poveo je 3:0, a zatim iskoristio drugi meč loptu za trijumf u prvom setu od 6:2 za samo 26 minuta.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Kirjos je nastavio da dominira, odmah je oduzeo servis Filipu i zatim i drugi set rešio bez većih problema 6:3 za 32 minuta.

Pokušao je Krajinović na startu trećeg seta da zaustavi seriju Kirjosa, spasavao je dve brejk lopte, ali nije treću pa je Australijanac brejkom otvorio i ovo poglavlje. Rival je igrao odlično, Filip nije imao svoj dan i priča za njega na Vimbldonu je bila završena. 

Kirjos je nastavio da dominira i dobio je meč osvajanjem trećeg seta 6:1.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci