Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:30
MTEL BIH PREMIJER LIGA
arenasport2
Na programu od 18:30
Voždovac - Radnički 1923
arenasport3
Na programu od 17:30
Poljska - Slovenija
arenasport4
Na programu od 17:00
Slaven - Istra
Otvori pretragu
Uroš Bregar
Rukomet
11.06.2021. • 20:40

SRPSKI RUKOMET IMA BUDUĆNOST: Selektor Bregar zadovoljan

Uroš Bregar
(MN Press)
Prvi strateg reprezentacije Srbije izneo utiske sa poslednje akcije rukometašica

Ženska seniorska reprezentacija Srbije završila je junsku akciju. Seniorke su u dve grupe boravile u Staroj Pazovi od 8. do 11. juna. Prva dva dana su iskorišćena za testiranja A selekcije, dok su preostala tri dana bila prilika da se urade testovi i upoznaju rukometašice sa šireg spiska seniorske reprezentacije.

"Kod A reprezentacije stvari su poznate, pa smo iskoristili vreme za testiranje. U nastavku nedelje smo imali prilike da radimo sa rukometašicama sa šireg spiska i moram da kažem da ima sigurno četiri, pet igračica na koje možemo ozbiljno da računamo u bliskoj budućnosti", rekao je selektor Uroš Bregar.

U istom periodu pripreme su održavale juniorska i kadetska selekcija u Kragujevcu.

"Posetili smo juniorke i kadetkinje, prisustvovao sam samo na po jednom treningu, ali ipak mislim da sa dobrim i ozbiljnim radom srpski rukomet ima budućnost. Kadetkinje su ostavile baš pozitivan utisak. Takođe, bitno je što sam i sa selektorom juniorki, Draganom Markovim, kadetkinja Zoranom Barbulovićem, kao i Željkom Radojevićem, rukovodiocem sportskog sektora RSS imao priliku da porazgovaram o planovima za budućost. Moramo da utvrdimo zajednički rad, da idemo u zajedničkom smeru i da tako dolazimo do dobrog i pozitivnog rezultata."

Naredno okupljanje reprezentacije je u septembru.

"Sledeći zadatak je analiza rezultata testiranja koji su se obavljali prethodnih dana. Stručni štab će obaviti razgovore sa svim igračicama individualno, dati neke smernice i program za naredni period do septembra."

Septembarsko okupljanje će obeležiti prvenstveno pripreme za prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje rukometašice očekuje u oktobru mesecu

"Baš nam je bitan taj septembar, čekaju nas utakmice protiv Turske i Islanda. Moramo da radimo ozbiljno jer i do Svetskog prvenstva nema mnogo dana za uigravanje, neke taktička razmišljanja ili izvedbe u odbrani i napadu, tako da moramo svako okupljanje da iskoristimo maksimalno", zaključio je Bregar.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci