Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:30
Sarajevo - Željezničar
arenasport2
Na programu od 20:45
Man. United - West Ham
arenasport3
Na programu od 21:00
Milan - Venezia
arenasport4
Na programu od 20:45
Vardar - Meshkov Brest
Otvori pretragu
Rukomet
Rukomet
20.06.2021. • 21:20

USPEŠNO JUNSKO OKUPLJANJE RUKOMETAŠA: Đerona hvali atmosferu, želi "dugačku klupu"

Rukomet
RSS
Dve pobede protiv Severne Makedonje razlog za optimizam

Rukometaši Srbije su utakmicama protiv Severne Makedonije uspešno završili junsko okupljanje. Kombinovani sastav koji je trenirao tokom nedelje u Staroj Pazovi ostvario je dve pobede u kontrolnim utakmicama u Nišu, a selektor Toni Đerona je imao mnogo razloga za zadovoljstvo:

"Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo "dugačku klupu", da imamo veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim. Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu, praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru".

Reprezentativac Vanja Ilić se osvrnuo na provere protiv Makedonije:

"Utakmice protiv Severne Makedonije koja je došla u izuzetno mladom sastavu nisu bile ni malo  naivne. Momci koji su došli su bili veoma motivisani da se dokažu novom selektoru i veoma raduje da se vidi da ima dosta kvalitetnih igrača na Balkanu. Mi smo takođe u nekom izmenjenom sastavu pokušali da iskoristimo priliku da vreme provedemo kvalitetno, da se uigramo što bolje možemo. Kao što svi znaju, nama je vreme najveći protivnik jer ga najmanje imamo da se uigramo. I sada smo bez nekih igrača koji će verovatno biti u konkurenciji za Evropsko prvenstvo, ali uigravamo više igrača kako bismo imali što veću rotaciju i mislim da smo kroz ove dve utakmice pokazali da imamo dosta kvalitetnih igrača i da možemo da računamo na njih. Mislim da i selektor može biti zadovoljan našim partijama i igrom. Pravo bogatstvo je imati 30 igrača u rotaciji koji podjednako mogu da doprinesu reprezentaciji.

Vanja Ilić je još jednom naglasio dobru atmosferu koja vlada u redovima reprezentacije:

"Uvek potenciram da smo mi jedna velika familija i siguran sam da je uvek utisak "novih" igrača da se oseća kao da je deset godina ovde, a ne deset dana i stvarno se trudimo da svako ko dođe da se oseća kao da je tu dugo i da nema razlika među nama. Mislim da smo svi kao jedno i mislim da to uspevamo da prebacimo na teren i da publika to vidi, pa da nas oni guraju još više. Stvarno radimo jedan dobar posao i nadam se da ćemo uspeti da vratimo Srbiju tamo gde je bila. Svakako ništa ne može da se uradi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu da vratimo Srbiju tamo gde pripada".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci