Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:00
Gassiev - Dorticos
arenasport2
Na programu od 00:00
Barcelona - Inter
arenasport3
Na programu od 00:00
FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha
arenasport4
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Zadar
Otvori pretragu
Ostali sportovi
27.03.2020. - 10:00

To su HEROJI nacije: Rafa i Gasol VELIKI na delu, a ne SAMO na rečima!

Guliver/Getty images/Daniel Pockett, Daniel Pockett/Getty Images AsiaPac
Tandem vrhunskih sportista Španije donirao novac za pomoć narodu i pozvao ostale uspešne sportiste da se priključe njihovoj akciji. Odmah su počeli da se javljaju i ostali...

Godinama su navijači bili uz njih i bodrili ih ka ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata.

Sada je došlo vreme za revanš!

Teniser Rafael Nadal i košarkaš Pau Gasol pozvali su svet sporta u Španiji da se mobiliše protiv pandemije korona virusa pozivajući da daju donacije Crvenom krstu koji treba da prikupi oko 11 miliona evra.

"Posle dugog razmišljanja došao sam do zaključka da vi, svi Španci nikada niste izneverili svoju dužnost prema sportistima. Mi smo svi ono što jesmo velikim delom zahvaljujući vašoj podršci, a sad je došao trenutak za sportiste da vas ne izneverimo", rekao je Nadal.

Gasol je istakao da je cilj pomoći ljudima koji su najviše pogođeni korona virusom.

"Rafina i moja donacija su već na putu i nadam se da će se španski sportski svet pridružiti ovom pozivu", rekao je Gasol.

Među prvima koji se se priključili akciji bili su bivši golman Real Madrida Iker Kasiljas i trener Sevilje Đulen Lopetegi.

SVAKA ČAST!

Španija je posle Italije u Evropi najviše pogođena korona virusom. U toj zemlji je, prema poslednjim podacima, preminulo 4.089 ljudi.

Za sada je poznato da su Ana Ivanović i Dejan Stanković među prvima su od srpskih sportista (bivših) donirali respiratore.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci