Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Philadelphia - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 00:00
Barcelona - Inter
arenasport3
Na programu od 00:00
FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha
arenasport4
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Zadar
Otvori pretragu
Ostali sportovi
27.03.2020. - 12:20

Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu!

MN Press
Krovna organizacija je potvrdila da ovog takmičenja neće biti 2020, već će ono biti organizovano 2021. godine.

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane 2020. godine!

To je zvanična odluka koju je saopštila Evropska univerzitetska sportska asocijacija (EUSA).

Pete Evropske univerzitetske igre u Beogradu će biti odložene za leto 2021. godine, zbog efekata pandeimja korona virusa!

Ovo takmičenje na kojem se očekivalo oko 5.500 sportista učesnika trebalo je da bude održano u prestonici Srbije od 12. do 25. jula, ali će na to morati da se pričeka.

Tačni datumi Evropskih univerzitetskih igara za leto 2021. još uvek nisu poznati i EUSA će ih naknadno potvrditi, kada sve relevantne strane budu konsultovane.

"Imajući u vidu da je trenutna situacija bez presedana i nepredvidiva, svesni smo da zdravlje i dobrobit svih učesnika ne bi mogla da bude garantovana u julu, kao i da sportisti ne bi bili u mogućnosti da se adekvatno pripreme, zbog brojnih prekida koji su nastali zbog širenja virusa", stoji između ostalog u saopštenju EUSA.

U njemu se navodi i da je prioritet zdravlje i bezbednost kako učesnika sportista, tako i sudija, volontera, navijača i svih drugih partnera i radnika koji bi učestvovali u realizaciji ovog sportskog događaja.

Srbija je bila domaćin Univerzitetskih igara 2009. godine, dok će na prvu organizaciju Evropskih univerzitetskih igara morati da pričeka dodatnih 12 meseci.

Prethodno su bile otkazane i Olimpijske igre u Tokiju, a to će doneti "domino efekat" u brojnim sportovima, poput atletike.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci