Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
Otvori pretragu
Jovana Arsić
Ostali sportovi
09.04.2021. • 10:06

NAJBOLJA KAD JE TREBALO: Jovana Arsić srećna zbog plasmana na OI

Jovana Arsić
Mattia Ozbot/Getty Images
Nije bilo lako, ali je uspela

Srpska veslačica Jovana Arsić izjavila je da je zadovoljna svojom nastupom na Evropskoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati u italijanskom Varezeu, pošto je u ženskom skifu zauzela treće mesto i ispunila olimpijsku normu.

Arsić je postala 65. član srpskog olimpijskog tima u Tokiju i pridružila muškom dvojcu bez kormilara, koji će takođe predstavljati Srbiju na predstojećim OI.

- Finalnu trku sam izveslala maksimalno fokusirano i sa uživanjem na neki način, jer ono što sam mogla da uradim u tom trenutku ja sam uradila. Mislim da sam iz trke u trku napredovala i da sam na kraju, kada je bilo najznačajnije, izveslala kako treba - rekla je Arsić.

Put do Olimpijskih igara bio je težak, ne samo zbog konkurencije u Varezeu, već i zbog čitave situacije sa virusom Covid-19, koja je uticala posredno i na Jovanu.

- Celokupni period mojih priprema posle Evropskog prvenstva prošle godine je bio dosta turbulentan. Početkom februara sam bila bez trenera Dušana Kovačevića jer je dobio koronu i bio u bolnici - bukvalno je iz bolničkog kreveta došao tri i po nedelje pred ovo takmičenje. Mislim da je to bilo značajno za mene, jer ne znam da li bih uspela da ostvarim ovaj rezultat i da se podignem psihički. U svakom slučaju, uspeli smo - zaključila je Arsić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci