Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
Otvori pretragu
Milica Mandić
Ostali sportovi
14.04.2021. • 18:08

MILICA MANDIĆ ZA 24SEDAM: Ciljevi su uvek visoki!

Milica Mandić
MN Press
Olimpijski tim Srbije za sada broji 65 članova koji će takmičiti

Približava se i taj dan. Ostalo je još tačno 100 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju.

Za sada je učešće iz Srbije obezbedilo 65 sportista, a očekuje se da će ih biti mnogo više do početka najveće sportske smotre na svetu.

Od Milice Mandić, naše najbolje tekvondoistkinja očekuje se medalja u Tokiju, i ona je u razgovoru za 24sedam poručila da će dati sve od sebe da se u Srbiju vrati sa odličjem oko vrata, napominjući da bi najviše volela da to bude zlato.

Uh, ciljevi su uvek visoki. Kako naš trener Dragan Jović Gale kaže, da se od nas u ovom sportu očekuje da osvojimo dve medelja. To bi bio fenomenalan uspeh, ali ne volim da pričam na tu temu. Na meni je da ostavim poslednji atom snage na terenu, da svoj kvalitet pokažem u borbi i nadam se da će me to dovesti do svog cilja – počela je razgovor za 24sedam Milica Mandić.

Poznata tekvondoistkinja ističe da je 100 dana do početka takmičenja period u kojem će biti posvećena da što spremnije otputuje u Tokijo.

Sto dana zvuči i mnogo i malo. Što se tiče priprema, o tome najviše brine naš trener Gale. Imamo sjajnu saradnju, o svim detaljima brinu od nama, od nutricioniste, kondicionog trenera, psihologa i svi oni rade zajedno kako bi što spremnije dočekali Olimpijske igre u Tokiju. Idemo korak po korak, mora da vodimo računa o svim detaljima i to smo najbolje uvideli na Evropskom prvenstvu. Koliko će sve to biti teško, toliko se i radujem, jer su igre sve bliže i to me još više motiviše da radim najbolje što znam.

Milica Mandić se osvrnula i na specifične okolnosti u kojima će biti održane Olimpijske igre.

Biće specifični uslovi, ne oni na koje smo navikli u svakodnevnom životu, ali to je cena da bi se Olimpijske igre uopšte i održale. One su same po sebi specifične i poseban doživljaj i to bez obzira na to da li će biti publike ili ne. Biti član Olimpijskog tima je fenomenalano i veliki je motiv za sve nas koji ćemo biti u avionu za Tokio. Nema dileme da će sve biti drugačije u odnosnu na ono što sam videla u Londonu i Riju. Baš smo na tu temu pričali, ali kako će biti nama, tako će biti i drugim sportistima koji se budu našli na tom takmičenju. Neće biti izuzetaka, jednostavno to je neki novi izazov koji moramo da prihvatimo i adaptiramo – istakla je Milica Mandić.

Naša poznata tekvondistkinja vratila se nedavno sa Evropskog prvenstva.

– Upravo smo se vratili sa Evropskog prvenstva, ostaje mala žal, što nismo osvojili zlato, ali napravili smo sjajan uspeh. Na neki način to je i motivacija da još jače nastavimo sa priprema, da podignemo pripreme na viši nivo i tako spremno dočekamo Igre – zaključila je Milica Mandić za 24sedam.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci