Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Božidar Maljković
Ostali sportovi
22.07.2021. • 17:07

MALJKOVIĆ VERUJE U USPEH: Naši šampioni na svetom zadatku

Božidar Maljković
MN Press
Božidar Maljković je sa srpskim sportistima u Tokiju. Svi žele da donesu uspeh Srbiji u Japanu

Podrška najboljim srpskim sportistima stiže sa svih strana, cela nacija želi uspeh.

Tako je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković uz sportiste u Tokiju.

"Mnogo rada, dana i godina uložili smo da dođemo na Olimpijske igre. Kad smo već tu, nasa sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu", rekao je Maljković.

Poruka je jasna.

"To smo pričali kad smo dolazili. Daj najviše što možeš tog dana i mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to i uradimo. OKS je ustanova koja je stara 111 godina, ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona."

Veruje da mogu mnogo i da će to biti motiv više za najmlađe da se bave sportom.

"Ovi ljudi su najbolji deo srpskog naroda, nacije, Srbije i Republike Srpske.To kažem i ovde i u ovoj zemlji i u Banjaluci. Borićemo se za lična imena, familiju, rejting, timove i našu državu. Olimpijski komitet očekuje da će hiljade i hiljade dečaka i devojčica krenuti posle ovih ljudi, šampiona, u sport. To je naša sveta misija i zadatak."

Na kraju je pozvao i medije da pomognu u stvaranju dobre atmosfere.

"Da citiram Filipa Filipovića, koji je iz Beograda tražio da budemo pozitivni. Da ako ne možemo da pomognemo, da bar ne odmažemo u stvaranju dobre, prave atmosfere. A ona je u ljudima odlična. Naravno, prilike nisu, to sami znate. Kad se osvoji medalja, praksa je pokazala, a ja sam svedok tome, dobar deo te medalje zaslužuje i dobar, pravičan, ispravan novinar", završio je Maljković.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci