Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
Otvori pretragu
Miloš Vasić
Ostali sportovi
11.04.2021. • 18:25

BRAVO: Vasić i Mačković veslali do bronze na Evropskom prvenstvu

Miloš Vasić
(MN Press)
Uspešan dan za srpski dvojac u Varezeu

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u italijanskom Varezeu. Oni su finalnu trku završili na trećoj poziciji sa vremenom 6:25,58.

Zlatna medalja u disciplini dvojac bez kormirala pripala je posadi iz Hrvatske. Braća Valent i Martin Sinković su prvi prošli kroz cilj i tako opravdali ulogu favorita koja im je dodeljena i pre početka Evropskog prvenstva – 6:23,37. Do srebra su došli domaći takmičari – Đuzepe Vićino i Mateo Lodo – 6:24,73. Četvrto mesto zauzela je Rumunija (6:26,34), peto Holandija (6:32,09), a šesto Francuska (6:32,68).

– Veslači, treneri i rukovodstvo Veslačkog savez Srbije se vraćaju izrazito zadovoljni sa Evropskog prvenstva održanom u italijanskom Varezeu – izjavio je Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora VSS, ujedno i trener naše skifistkinje Jovane Arsić i dodao:

– Osvojili smo jednu medalju i ostvarili smo još jednu normu za Olimpijske igre. Čestitam veslačima dvojca bez kormilara Vasiću i Mačkoviću, njihovom treneru Stojiću na osvojenoj medalji, kao i veslačici Arsić na ostvarenoj normi za odlazak na Olimpijske igre. Veslački savez Srbije se zahvaljuje svima koji su pomogli da se ovaj uspeh ostvari.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci