Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Enrike
Mundijal - KATAR 2022
06.12.2022. • 11:35

ENRIKE OBAZRIV: Rekao sam igračima da vežbaju penale

Enrike
Tanjug/(AP Photo/Julio Cortez)
"Crvena furija" spremna na neizvesnu utakmicu

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike izjavio je danas da je od svojih fudbalera pre dolaska na Svetsko prvenstvo u Kataru tražio da u svojim klubovima imaju po najmanje 1.000 udaraca s penala, prenosi Rojters.

On je istakao da je uveren da će Španija da pobedi Maroko, ali je dodao da će njegovi fudbaleri uspeti da se izbore sa eventualnim pritiskom prilikom izvođenja penala.

"Pre više od godina dana rekao sam igračima: Imate domaći zadatak pred SP. Morate u svojim klubovima da izvedete najmanje hiljadu penala. Ne možete da vežbate penale samo kada ste u nacionalnom timu", rekao je Enrike na konferenciji za novinare.

On je istakao da izvođenje penala ne zavisi od sreće.

"Golman je ključan u penal seriji. Sva trojica naših golmana dobro brane penale. Imamo spremne fudbalere, koji dobro izvode kaznene udarce. To je trenutak velike napetosti, gde morate da opustite živce i da izdržite pritisak. A lopta bolje pogadja gol ako ste vežbali. To je trenutak koji definiše igrača", dodao je selektor Španije.

On je dodao da veruje da će Španija da pobedi Maroko u regularnom delu meča.

"Imamo jasnu ideju. Ne moramo da dominiramo nad svim protivnicima 90 minuta. Na Svetskom prvenstvu imate najbolje timove, igrate protiv vrhunskih trenera i igrača", zaključio je Enrike.

Utakmica između Maroka i Španije biće odigrana sutra od 16 sati (TV Arena 1 Premium).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci