Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:30
Man. United - Atalanta
arenasport2
Na programu od 12:00
Young Boys - Villarreal
arenasport3
Na programu od 12:15
LA Lakers - Golden State
arenasport4
Na programu od 10:30
Chelsea - Malmo
Otvori pretragu
Zek Ledej i Željko Obradović
Košarka
18.09.2021. • 17:45

LEDEJ PUN SAMOPOUZDANJA: Učim od legendarnog Željka

Zek Ledej i Željko Obradović
MN Press
Amerikanac uživa u radu sa trenerom Obradovićem

Partizan ima velike ambicije ove sezone. Na klupi je Željko Obradović, na terenu su igrači poput Kevina Pantera i Zeka Ledeja koji su bili nadomak evroligaške titule prošle sezone.

Upravo su njih dvojica bili odlučujući faktori u meču sa Efesom na oproštaju Novice Veličkovića.

A, Ledej je dao opširan intervju za portal "Basket inside".

"Grad je veoma lep, vreme je super, ima mnogo stvari koje možeš da radiš u Beogradu. Najvažnije je naravno da ostanemo zdravi i da se spremimo što bolje", počeo je Ledej.

Potpuno očekivano, fokus je bio priči o radu sa Željkom Obradovićem.

"Mi smo mlad tim i moramo da se postaramo da mlađe igrače naučimo kako da igraju na pravi način i da budu uspešni. Slušamo trenera, njegove ideje i trudimo se da sve to sprovedemo što bolje."

Već je dosta toga naučio od trofejnog stručnjaka.

"Željko konstantno razmišlja o košarci. Trudim se da naučim nešto novo od svakog trenera i naravno da želim mnogo da naučim od njega. Vidi da smo mladi, dobro je što igramo brzu košarku i što pokazujemo ono što želi."

S obzirom da je igrao u Evroligi i stigao do fajnal-fora elitnog takmičenja sa Milanom pitali su ga i da li na dolazak u Partizan gleda kao korak unazad.

"Ne. Ne mislim da je igranje za Željka Obradovića korak unazad u karijeri. Trudim se da rastem iz dana u dan i želim da pobeđujem što više. Zahvalan sam za svo iskustvo koje sam skupio i nastaviću da učim od legende kakav je Obradović."

Sa Kevinom Panterom se odlično razume, igrali su zajedno u Armaniju.

"Kevin je sjajan momak i odličan saigrač, volim da radim sa njim. Ne plaši se velikih utakmica, on je ubica na parketu. Takav igrač vam je potreban ako želite da pobedite. Pokušaćemo da napravimo u Beogradu ono što smo uspeli u Milanu, a to je da ostvarimo odlične rezultate."

Partizan vide kao jednog od favorita u Evrokupu i ABA ligi, ali Zeka ne dotiče taj pritisak.

"Ne obraćam pažnju na te priče. Fokusiran sam na nas, svlačionicu, ekipu i rad. Ako budemo naporno radili i napredovali iz dana u dan onda imamo dobre šanse da se radujemo na kraju sezone."

Imao je privilegiju da u karijeri radi sa trenerima kao što su Dejvid Blat, Šarunas Jasikevičijus, Etore Mesina i sada Željko Obradović.

"Sva četvorica su potpuno različiti ljudi. Morate da učite od svakog od njih. Svako mi je mnogo pomogao u karijeri. Željko je prava legenda, imamo grupu mladih igrača u Partizanu i pokušaćemo da napredujemo iz dana u dan."

Nezaobilazna tema bila je NBA liga.

"Fokusiran sam na sadašnjost i na rad na sebi. Naravno, NBA liga mi je san još od kada sam bio klinac, ali sada samo želim da budem svoja najbolja verzija", zaključio je Ledej.

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci