Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
PSG - Marseille
arenasport2
Na programu od 06:30
Italija Pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Srbija - Hrvatska
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2017/18
Otvori pretragu
Fudbal
30.06.2020. - 09:18

Verovali ili ne… ŠESTI put je na klupi Valensije da "gasi požar"

Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Kad ne znaju gde će, pozovu njega…

Voro je jedinstven slučaj u istoriji fudbala.

Salvador Gonzales Marko (56), ili jednostavnije Voro, ponovo će sesti na klupu Valensije, kluba čiji je najverniji vojnik. Nakon što su "slepi miševi" odlučili da otpuste Alberta Seladesa, okrenuli su dobro poznati broj i naravno čuli "da".

Voro je postavljen na mesto vršioca dužnosti trenera, a to mu je čak šesti put da u "odvojenom mandatu" sedi na klupi Valensije.

Prvo je igrao za ovaj klub od 1984. do 1993. godine, da bi se prvi put vratio 2002. kao trener "B" tima Valensije. Bio je vršilac dužnosti 2008. posle odlaska Kumana, potom i Nuna Espirita Santa, Garija Nevila, Paka Ajesterana i Ćezarea Prandelija.

Jedino je "duži" mandat imao od decembra 2016. do maja 2017. godine, dok će ovaj potrajati najduže šest kola u kojima će probati da pogura Valensiju ka učešću u Ligi Evrope.

Njegov prethodnik Selades zaređao je nekoliko loših rezultata, navodno je izgubio i naklonost svlačionice, pa je klub odlučio da ga otpusti iako je u prethodnom periodu promovisao nekoliko mladih fudbalera, ali je to izgleda bilo nedovoljno.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci