Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 22:00
LA Lakers - Miami
arenasport3
Na programu od 23:00
Ararat - Crvena zvezda
arenasport4
Na programu od 22:30
Nantes - Barca
Otvori pretragu
Fudbal
27.03.2020. - 10:41

Ljupko o anketi Marke: Zvezda cenjena i voljena u svetu, nema nameštanja!

MN Press
Nekadašnji trener Zvezde obradovao se što je generacija koju je on predvodio našla mesto među 20 najboljih timova u istoriji fudbala.

Renomirani madridski list "Marka" pokrenuo je zanimljivu anketu o najboljim fudbalskim timovima svih vremena, a među 20 izabranih našla se i zlatna generacija Crvene zvezde iz 1991. godine.

Glasanje je i dalje u toku, a Crvena zvezda je dobila veliku podršku navijača i trenutno se nalazi na četvrtom mestu u društvu Gvardioline Barselone, Zidanovog Reala, Sakijevog Milana, ekipa koje su obeležile istoriju ovog sporta.

Ova informacija imponovala je treneru Zvezde iz legendarne sezone 90/91, čuvenom Ljupku Petroviću, koji je za "Alo" ponovio da njegova ekipa te godine nije izgubila meč u Evropi.

"Samo nebo zna gde nam je bila granica. A kad još 'delija' sazna za ovu anketu...", počeo je Petrović.

"Iskreno, i ja sam iznenađen, ali znate li šta je 'Marka'? Kakva je to institucija. Sigurno nema nameštanja. Dok sam vodio Espanjol, shvatio sam svu moć medija u Španiji. Nipošto se ne bi kompromitovali. Siguran sam da su 1.000 puta sekli pre nego što su pustili na elektronsko izdanje tu listu i omogućili glasanje. Sigurno vide i interes".

Kada je čuo u kakvom društvu je Crvena zvezda ostao je bez reči...

"Šta reći? Eto koliko je Zvezda cenjena i voljena u svetu. Ne samo generacija sa kojom sam došao do evropskog vrha. Radio sam i u Penjarolu. Šta tek reći o tom klubu, kakve su za njega ale igrale. Ma idi bre...", poručio je Ljupko Petrović.
 

Čovek koji je "naštimovao" ekipu iz 1991. godine kaže da je trenutno u samoizolaciji pošto su mu 72, a nije mu do poređenja sa ekipama s kojima je Zvezda nominovana

"Nemoguća misija. To ljudi često rade, mešaju babe i žabe. Da li neko može da zamisli kako bi Jugović čuvao Pelea ili se Najdoski bori sa Hrubešom, Stajls uklizava Savićeviću...".

"Toga nema ni u video-igricama", zaključio je Petrović za "Alo".
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci