Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:15
Crvena zvezda - Radnički
arenasport2
Na programu od 13:30
Španovic
arenasport3
Na programu od 12:00
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
arenasport4
Na programu od 13:15
Unicaja - Barcelona
Otvori pretragu
Fudbal
26.03.2020. - 09:16

Mihini fudbaleri na neobičnom zadatku: U službi građana Bolonje

Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe, Getty Images/Mario Carlini
Prvotimci Bolonje, kao i jedna od klupskih legendi, imaju novi zadatak.

Ovih dana se situacija u Italiji malo popravlja, ali su brojke zaraženih, kao i preminulih od korona virusa i dalje ogromne. Najveće svetsko žarište još uvek ne uspeva da se izbori sa bolešću i pored pomoći sa svih strana sveta.

Sport u Italiji stoji, tako će biti još dugo, a fudbaleri nemaju mogućnosti ni za grupne treninge u svojim ekipama. Košarkaši su pokušali, ali nije išlo. Umesto na terenu, zatvoreni su po kućama, pa igrači Bolonje pronalaze način da budu korisni.

Prvotimci ekipe koj je ove sezone jedno od prijatnijih iznenađenja u Seriji A sede ''zarobljeni'' u svojim domovima, ali koriste vreme da ojačaju veze sa navijačima kluba. Posebno onima koji žive sami i ovih dana im treba sagovornik da se ispričaju.

Tako su klupska legenda Marko di Vajo, fantastični Rikardo Orsolini, Andrea Poli i Angelo da Kosta bili dostupni sugrađanima putem telefona. Oni se javljaju na broj koji je određen za oblast Emilija-Romanja i razgovaraju sa navijačima kluba.

Na ovaj način se produbljuju veze na relaciji navijači - klub, a Bolonjini momci stiču nove simpatije publike. Kada se epidemija završi, imaće još jaču podršku sa tribina stadiona koji smo nedavno posetili.
 

Podsećamo, na početku problema u Italiji Siniša Mihajlović se, nakon dugotrajnih ubeđivanja lekara, preselio u Rim, gde je nešto bezbedniji nego na severu zemlje. Srpski stručnjak je želeo da ostane u gradu, ali zbog njegovog zdravstvenog stanja to nije bila najbolja opcija.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci