Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 23:30
Epizoda 32
Otvori pretragu
Fudbal
29.03.2020. - 19:57

HAOS u Seriji A: Četiri tima nisu podelila plate za FEBRUAR

MONDO/Stefan Stojanović
Bliži se kraj marta, fudbal stoji, a plate kasne.

Da će problema sa finansijama biti, znalo se čim je liga zastavljena. Nastavak sezone nije ni na vidiku, prvobitni datum je promenjen, a klubovi će teško prebroditi situaciju.

Zvanično, Serija A se ne igra već 15 dana. Tokom te dve teške nedelje, Italiju je pogodio korona virus, odneo mnoge živote i zarazio skoro 100 hiljada stanovnika ove zemlje.

U lošoj situaciji su i fudbalski klubovi koji su ostali bez prihoda. Nema prodaje ulaznica, nema televizijskih prenosa, a rešenje se ni ne nazire. Četiri tima koja se takmiče u Seriji A kasne sa platama za februar.

U pitanju su Napoli, Torino, Đenova i Sampdorija, a nije poznato da li je kod svih klubova razlog baš ovaj trenutni prekid sezone.

Neki italijanski klubovi, poput Juventusa, uspeli su da se dogovore sa svojim igračima oko smanjenja plata. Pretpostavlja se da će italijanski šampion uštedeti ogromnu količinu novca i tako izaći na kraj sa ovom krizom.

Moguće je da taj metod pokušavaju da primene i ova četiri tima. Pošto plate za februar još uvek nisu podeljene, a u međuvremenu bi moglo da dođe do njihovog smanjenja, klubovi bi i na toj isplati mogli da uštede.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci