Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Pike
Fudbal
10.08.2022. • 14:05

PIKE OPET SPASAVA BARSU: Igraće i "besplatno" da bi se registrovale novajlije

Pike
Guliver/Getty Images/Alex Caparros
Kapiten Barse drugi put u godinu dana pomaže klubu

Đerar Pike, kapiten Barselone odlučio je da dodatno smanji platu za ovu sezonu kako bi Katalonci uspeli da sklope finansijsku konstrukciju i registruju nove igrače za sezonu!

Prema navodima lista "As", Pike je kao i prošle godine, kada je smanjio platu i omogućio klubu da registruje Erika Gasriju i Memfisa Depaja, ponovo priskočio u pomoć i ponudio da smanji platu koliko god bude bilo potrebno da bi se ispoštovao finansijski fer plej Primera La Lige i registrovala šestorica novalija (Kesi, Kristensen, Rafinja, Levandovski, Kunde, Dembele). Čak je ponudio da ovu sezonu igra besplatno, što bi malo koji profesionalni fudbaler učinio.

Predsednik Đoan Laporta nije bio iznenađen Pikeovim gestom i na večeri mu se zahvalio na učinjenom ustupku, ali je odbio ponudu da on igra besplatno. Njegova plata biće određena kada se zatvori sutra finansijska konstrukcija. U prevodu, igraće za onu sumu koja bude preostala.

Sličan potez napraviće za Barselonu i drugi veliki, iskusni igrač Serhio Buskets. I on je pristao na mnogo manju platu samo da Barselona izađe iz problema i uspostavi finansijski fer-plej.

Treba reći da Đerar Pike već dugi niz godina više zarađuje na svojim privbatnim poslovima nego od fudbala, ali to ne umanjuje njegov veliki gest. On zaista ima Barsu u srcu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci