Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 22:00
Classic matches 7
arenasport2
Na programu od 21:00
Honvéd - MTK
arenasport3
Na programu od 22:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 22:30
Aba liga
Otvori pretragu
Fudbal
27.03.2020. - 10:17

Mikel Arteta je pobedio COVID-19: Opisao je detaljno kroz šta je prošao...

Guliver/Julian Finney/Getty Images
Menadžer

Prvi poznati fudbaler koji je zaražen korona virusom bio je Danijele Rugani iz Juventusa, a samo 24 sata kasnije pozitivan na COVID-19 bio je i menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Dok se štoper "stare dame" i dalje oporavlja od opasnog virusa, Arteta je zvanično izlečen, saopšteno je u engleskim medijima. Španac je posle dve nedelje poptuno zdrav, a nije mu bilo teško da do detalja opiše simptome i načine na koje se borio s bolesti.

"Kada su me nazvali iz kluba da mi kažu da smo bili izloženi izvorima zaraze - već sam osećao simptome", kazao je Mikel Arteta koji se verovatno zarazio na utakmici protiv Olimpijakosa pošto je njihov vlasnik takođe bio pozitivan na koronu.

"Čim su mi rekli da Marinakis ima virus - znao sam da virus imam i ja. Javio sam se lekaru odmah posle meča sa Sitijem", objasnio je mladi trener Arsenala.

Ubrzo posle saopštenja da je Arteta zaražen, kao i Kalum Hadson-Odoi iz Čelsija, prekinuta je Premijer liga, iako je delovalo da će ovo takmičenje da se igra uprkos opasnosti od širenja korona virusa, međutim pritisak igrača urodio je plodom.

''Znali smo da smo ja i nekoliko igrača bili izloženi i da smo imali jasne simptome. Odmah smo obavestili ligu i odluka je donesena prilično brzo. Što se tiče simptoma, za mene je to bio običan virus. Tri dana sam imao običnu temperaturu i suvi kašalj", kazao je Arteta i otkrio razliku.

"Osećao sam i neku nelagodu u grudima - i to je bilo to. Uplašio sam se jer imam troje dece, ali hvala Bogu, oni su zdravi''.
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci