Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 00:45
Rad - Partizan
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
Otvori pretragu
Fudbal
12.06.2020. • 10:56

LUDILO u Francuskoj: Makron želi da se nastavi sezona - i to s publikom!

Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos, Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Europe
Pitanje je doduše šta će biti sa tim...

Francuska Liga 1 jedina je od svih liga "petice" koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Bundesliga se nastavila u drugoj polovini maja, Primera je nastavljena sinoć derbijem Andaluzije, dok će se u drugoj polovini juna na teren vratiti i elitni italijanski klubovi. Shodno tome, Francuzi su svesni da je prvobitna odluka bila preuranjena - i sada razmatraju mogućnost kako da prekinutu sezonu ipak završe na terenu!

Naime, prvi čovek francuskog fudbala Noel le Gre rekao je za list "L'Ekip" da se lično predsednik države Emanuel Makron založio da se Liga 1 nastavi i završi na terenu, kao i gore navedene lige - s tim što bi se Francuzi upustili u završetak sezone sa gledaocima!

"Predsednik je svjestan šta se dešava u svetu. Želi da se fudbal vrati što pre i sa gledaocima, ukoliko je to moguće. U narednim danima obaviće niz razgovora sa medicinskim ekspertima po pitanju trenutne situacije."

Kraj Lige 1 proglašen je u aprilu, a za šampiona je imenovan Pari sen Žermen, s obzirom na to da je pri utvrđivanju konalnog plasmana u obzir uzeta tabela u trenutku prekida prvenstva.

Shodno tome, bez Evrope je prvi put u ovom milenijumu ostao Lion, dok su iz elite ispali Amijen i Tuluz.

Pomenuta tri kluba podnela su žalbu francuskom Vrhovnom sudu, koji je odbio nekadašnjeg šampiona, ali u isto vreme suspendovao odluku o ispadanju.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci