Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:55
Istanbul - Leipzig
arenasport2
Na programu od 18:55
Krasnodar - Rennes
arenasport3
Na programu od 18:45
Veszprem - Kiel
arenasport4
Na programu od 18:45
Aalborg - Barca
Otvori pretragu
Fudbal
24.03.2020. • 13:52

Vlasnik Olimpijakosa i Notingema POBEDIO KORONU

MONDO/Stefan Stojanović
Grčki brodovlasnik je bio jedan od prvih zaraženih u Evropi.

Evangelos Marinakis je vlasnik nekoliko ogromnih firmi, kao i dva fudbalska kluba. Grk u svom posedu ima Notingem Forest, bivšeg šampiona Evrope i crveno-bele iz Pireja, najtrofejniji grčki klub.

Jedan je od prvih zaraženih i identifikovanih slučajeva korona virusa u Evropi, a sada je uspeo da pobedi bolest koja se raširila po celom svetu. Olimpijakos je na svom zvaničnom sajtu preneo saopštenje vlasnika.

Još 10. marta je Evangelos Marinakis bio pozitivan na prvi test koji mu je urađen. Bilo je to nakon što je gledao fudbalsku utakmicu svog Notingema i Milvola, a od tada je bio u kontaktu i sa igračima grčkog tima.

''Nakon što su prošle dve nedelje, u kojima sam poštovao mere doktora, urađen mi je novi test na korona virus i on je negativan. Bio sam u kući, čitao, komunicirao sa prijateljima, gledao televiziju, slušao muziku i tražio po internetu šta se dešava u ostatku sveta. Shvatio sam koliko je naša planeta dragocena'', napisao je Marinakis.

Grk je želeo da se zahvali lekarima koji su mu pomagali tokom prethodne dve nedelje, kao i da pošalje poruku ostatku sveta o virusu koji je preležao.

''Osećam da sam dužan da se zahvalim lekarima i medicinskom osoblju, herojima u zelenim mantilima, koji su danonoćno radili. Hvala i mojim znanim i neznani prijateljima na rečima podrške. U ovoj delikatnoj situaciji želeo bih da vam poručim da ostanak u kući znači čuvanje sebe i svojih bližnjih. To je najbolja zaštita i zato moramo koordinirati sa lekarima i biti dsciplinovani, po propisanim merama'', zaključio je vlasnik dva velika kluba.

Zbog Marinakisovog prisustva utakmici Notingema i kontakta sa igračima Olimpijakosa testirani su i igrači ta dva kluba. On je 2017. godine kupio engleskog velikana, dok je vlasnik Olimpijakosa već deceniju.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci