Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Magazin
arenasport2
Na programu od 18:15
UCL Arhiva
arenasport3
Na programu od 17:30
Poljska - Slovenija
arenasport4
Na programu od 17:00
Slaven - Istra
Otvori pretragu
Dušan Tadić
Fudbal
09.04.2021. • 11:28

TADIĆ UTUČEN POSLE PORAZA: Dođe mi da zaplačem

Dušan Tadić
Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Kapiten Ajaksa ljut na sebe zbog promašenog penala protiv Rome

Tokom karijere Dušan Tadić je izveo 74 jedanaesteraca. Pogodio je 62. Ali, ovaj 12. promašaj koji se dogodio u četvrtak uveče na meču protiv Rome u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope mogao bi baš skupo da košta njegov tim.

Tadić je jako loše izveo penal u momentima kada je Ajaks vodio sa 1:0, a Roma je zatim napravila i veliki preokret i na kraju je slavila sa 2:1.

– Da li boli? Boli. Zaplakao bih. Fudbal je emocija – govorio je Tadić u kamere “RTL7” posle meča – Imao sam priliku da donesem prednost 2:0. Nisam očekivao da ću da promašim. Imali smo toliko šansi da postignemo još neki gol. Promašili smo previše prilika. Ovo mora da nam bude lekcija. Idemo da ih pobedimo u revanšu.

A golman Rome Pau Lopes tvrdi da način na koji je odbranio Tadiću penal nije slučajnost. Dušan je šutirao po sredini gola, a Španac nije krenuo ni desno ni levo.

– Znao sam da Tadić često šutira po sredini gola. Analizirao sam penale zajedno sa Markom Savoranijem kad smo se pripremali za meč. Ostao sam na mestu i imao sreće da ga pročitam – tvrdi Lopez.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci