Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Sergey Bubka
arenasport2
Na programu od 06:30
Čile Pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2019
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
Otvori pretragu
Fudbal
27.02.2020. - 14:25

Džerardov Rendžers muče penali, ali Stivi ima zanimljivo rešenje

Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe
Fudbaleri Rendžersa su eliminisali Bragu pa će se takmičiti među 16 najboljih timova u Ligi Evrope.

Fudbaleri tima iz Glazgova igraju prilično dobru sezonu. Titula u Škotskoj neće biti osvojena, ali su među 16 najboljih timova u Ligi Evrope, što je sjajan rezultat.

Stiven Džerard odlično vodi Rendžers, a najveća mana ekipe ove sezone su penali. Promašili su šest od deset šutnutih penala ove sezone, odnosno čak četiri od poslednjih pet. to je veoma loš procenat.

Zato legenda Liverpula mora da improvizuje. Menjao je izvođače, sigurno su sati i sati treninga uloženi u kaznene udarce, ali rezultati izostaju. A sasvim slučajno, Džerard zna ko bi mogao da pogađa sa bele tačke.

Nakon što je mladi Janis Hadži promašio protiv Brage, odnosno golman Mateus mu je odbranio udarac, Džerard je priču okrenuo na šalu. Novinarima je otkrio da će u budućnosti on izvoditi penale.

Do sada su penale izvodili kapiten Džejms Tavernije, zatim Alfredo Morelos, Skot Arfild i na kraju Janis Hadži. Tavernije je odustao nakon trećeg promašaja, a jedini koji je šutirao i nije promašio je iskusni Džermejn Defo.

''Ja sam sledeći. Pokušavamo da pronađemo rešenje, stvarno. Nije lako, imamo nekoliko mladih igrača i ne znamo ko treba da preuzme odgovornost. Ukoliko nam propadnu sve opcije, preuzimam penale na sebe'', rekao je Stivi.

Džerard je tokom igračkih dana u Liverpulu dao čak 46 golova sa bele tačke, uz samo osam promašaja. Ovo je procenat koji fudbaleri Rendžersa sigurno neće dostići u tekućoj sezoni.

Tim iz Glazgova je prvi učesnik osmine finala u Ligi Evrope, a ime potencijalnog protivnika saznaće večeras, kada su na programu ostali mečevi. Jedan od kandidata da im izađe na megdan je i Seltik, koji igra protiv Kopenhagena.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci