Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Žreb
arenasport2
Na programu od 17:30
Nymburk - AEK Athens
arenasport3
Na programu od 17:30
Pure Action: Epizoda
arenasport4
Na programu od 16:30
LA Lakers - Miami
Otvori pretragu
Fudbal
04.08.2020. - 18:01

ISTORIJSKA promena u fudbalu: Žene i muškarci će igrati zajedno! Holanđani već usvojili pravilo...

Guliver, Kevin C. Cox/Getty Images North America
Da li će i Dušan Tadić uskoro dobiti saigračicu?

Ovo je svakako krupna vest za sve koji vole i prate fudbal:

Fudbalski savez Holandije dozvolio je jednoj igračici, Eli Fokema (19 godina) da u sezoni 2020/21 igra za tamošnjeg četvrtoligaša VV Foarut. U muškoj konkurenciji!

Taj pilot program mogao bi da dovede do toga da u skoroj budućnosti fudbaleri i fudbalerke u toj zemlji počnu da igraju zajedno i u drugim klubovima.

"Fudbalski savez Holandije se zalaže za jednakost. Verujemo da bi trebalo da bude prostora za sve, u kom vidu fudbala", saopšteno je.

Direktor sektora za razvoj fudbala u holandskom savezu Art Langeler rekao je da na njegovu adresu svake godine stižu zahtevi da se ženama dozvoli da igraju fudbal sa muškarcima,

"U tim slučajevima se radi o lepom sportskom izazovu kojem ne želimo da stanemo na put. Zato smo odlučili da pokrenemo ovaj projekat. Iskustvo će nam reći kako to funkcioniše na osnovu toga mogli bismo da promenimo pravila", izjavio je on.

Holandska javnost sigurno će pažljivo pratiti razvoj događaja u četvrtoj ligi. Ko zna, možda bi od sezone 2021/22 i Dušan Tadić u Ajaksu mogao da dobije saigračicu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci