Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Murinjo
Fudbal
26.11.2022. • 10:41

DA SE IGRA SUPERLIGA NE BI BILO RONALDA I MURINJA: Direktor Rome protiv novog takmičenja

Murinjo
Profimedia/Cristiano Minichiello/AGF/SIPA
Portugalac ne podržava promene

Sportski direktor Rome, Tijago Pinto, veliki je protivnik formiranja Supelrige Evrope, jer smatra da bi to takmičenje potpuno ubililo draž fudbala.

Portugalac je čak naveo da je sva sreća što ta ideja nije zaživela, jer da jeste, svet ne bi mogao da vidi dvojicu njegovih zemljaka - Kristijana Ronalda i Žozea Mrinja.

"Dolazim iz Portugala, to je jedna mala zemlja, koja je dala najboljeg trenera na svetu Žozea Murinja i najaboljeg igrača na svetu, a to je Kristijano Ronaldo. Da je kojim slučajem Superliga Evrope igrana poslednjih 20 godina došli bismo u situaciju da Evrop ne vidi njih dvojicu", slikovito je objasnio Pinto.

Prema njegovim rečima draž fudbala je neizvesnost i činjenica da "mali mogu da pobede velike", a Supelriga Evrope bi to uništila.

"Apsolutno shvatam poslvonu stranu fudbala, jer radim u toj industriji toliko dugo, ali nikako ne mogu da razumem i pozdravim ideju da se malim zemljama zatvore vrata velikih takmičenja. Fudbal je igra iznenađenje, jer nikada ne znate šta može da se dogodi na terenu. Pa evo, na Mundijalu u Kataru smo došli u situaciju da je Saudijska Arabija savladala Argentinu. To je lepota fudbala", rekao je Portugalac.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci