Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Tomas Tuhel
Fudbal
03.03.2022. • 09:45

ČELSI BEZ ROMANA TEŠKO ZAMISLIV: Tuhel o eventualnom odlasku Abramoviča

Tomas Tuhel
Tanjug/Pool via AP/Catherine Ivil
Ipak, nemački stručnjak nije zabrinut za budućnost kluba

Pobeda fudbalera Čelsija nad ekipom Lutona (3:2) u okviru FA kupa potpuno je u drugom planu nakon objave vlasnika Čelsija Romana Abramovića da je odlučio da proda klub.

To je glavna vest, ne samo u Londonu i Engleskoj, već u svim svetskim medijima, i mnogo se priča o tome kako će se ta odluka ruskog milijardera odraziti na rezultate "plavaca".

Međutim, trener aktuelnog evropskog šampiona, Tomas Tuhel ističe da on sa igračima neće razgovarati na tu temu, već će to prepustiti upravi kluba.

"Pokušavamo da budemo fokusirani na teren i to je jedino što nas zanima. Međutim igrači imaju internet, u stalnoj su komunikaciji sa prijateljima i porodicom, prate medije i vrlo dobro znaju šta se dešava. Ipak, to nije tema o kojoj ćemo razgovarati u svlačionici", kaže Tuhel.

Nemački stručnjak, s druge strane, kaže on sam teško može da se pomori sa tim da Abramović više neće biti u Čelsiju, ali ističe da sumnja da to može ugroziti funkcionisanje kluba.

"Naravno da će to biti velika promena, jer kad mislim o Čelsiju onda mislim o klubu koji vodi Roman Abramovič. Ipak, nije na meni da pričam o tome, jer nisam deo menadžmenta kluba, već samo trener koji treba da misli o onome šta se dešava na terenu. Zato i nisam zabrinut, a takođe nikada se nisam plašio promena", kaže Tuhel.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci