Vesti iz automoto sporta

F1: Otkazana trka za Veliku nagradu Emilije Romanje u Imoli

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.05.2023 16:00
F1: Otkazana trka za Veliku nagradu Emilije Romanje u Imoli Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Rukovodstvo Formule jedan saopštilo je danas da je zbog velikih poplava otkazana trka za Veliku nagradu Emilije Romanje, koja je trebalo da bude vožena 21. maja na stazi u Imoli.

U saopštenju se navodi da je posle dogovora lokalnih vlasti i organizatora trke odlučeno da se trka odloži iz bezbednosnih razloga.

"Doneta je odluka za koju svi misle da je ispravna, pošto moramo da osiguramo da ne budemo dodatni teret u ovoj katastrofalnoj situaciji. U utorak i sredu su Italiju pogodile jake kiše i nevreme i poplave se šire regijom Emilija Romanja, ima i žrtava, a evakuacija je u toku", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju F1 se navodi da je trka u Imoli odložena, a britanski mediji navode da Velika nagrada Emilije Romanje zbog nedostatka termina najverovatnije neće biti vožena.

"Tragedija je videti ono što se dogodilo u Emiliji Romanji. Moje misli i molitve su sa žrtvama poplava i sa njihovim porodicama. Odluka koju smo doneli je ispravna i odgovorna za porodicu F1 i lokalnu zajednicu, jer moramo da obezbedimo bezbednost i da ne stvaramo dodatno opterećenje za lokalne vlasti", rekao je izvršni direktor F1 Stefano Domenikali.