Vesti iz automoto sporta

Ferstapen nakon pobede u Australiji: Mogao sam mnogo da izgubim, a oni da mnogo dobiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.04.2023 12:40
Ferstapen nakon pobede u Australiji: Mogao sam mnogo da izgubim, a oni da mnogo dobiju Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Aktuelni svetski šampion u Formuli jedan vozač Red Bula, Holanđanin Maks Ferstapen, izjavio je da je srećan zbog prve pobede na Velikoj nagradi Australije, koja je danas održana na stazi "Albert park" u Melburnu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Ferstapen je VN Australije startovao sa pol pozicije, a na kraju je stigao do pobede, iako je trka u Melburnu obilovala brojnim incidentima. Trka je tri puta bila prekidana:

"Imali smo jako dobar tempo danas i pobedili smo, što je naravno najvažnije. Imao sam vrlo loš start i bio sam oprezan - ja sam imao puno toga da izgubim, a oni puno toga da dobiju. Mislim da je tempo bolida bio brz. Što se tiče crvenih zastava, za prvu razumem, ali drugu ne baš... Sjajno je pobediti ovde, moja prva pobeda ovde, i jako sam srećan", rekao je Ferstapen.

 

 

Drugo mesto osvojio je vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton:

"Trka je bila luda. Veliko hvala svima u Australiji i Melburnu. Imao sam najbolju nedelju. Vreme je bilo neverovatno. Ova staza nastavlja da pruža sjajnu predstavu. Hvala svima u fabrici. Možemo smanjiti zaostatak, biće teško, ali ne i nemoguće", istakao je Hamilton.

Treća pozicija pripala je vozaču Aston Martina Špancu Fernandu Alonsu, koji je u Melburnu stigao do 101. pobedničkog postolja:

"Danas smo imali rolerkoster. Mnoge stvari koje su se desile na početku i u poslednjih pola sata je bilo teško razumeti... Imali smo stvarno sreće, treća i četvrta pozicija za ekipu su neverovatna nedelja", rekao je Alonso.

Ferstapen drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 69 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Meksinanac Serhio Perez sa 54. Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 30. aprila za Veliku nagradu Azerbejdžana.