Vesti iz automoto sporta

Senzacija u Moto GP, Dukati dobio ozbiljno pojačanje: Mark Markez i Frančesko Banjaja od naredne sezone u istom timu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.06.2024 12:00
Vozač ekipe Gresini rejsing u Moto GP šampionatu Španac Mark Markez prešao u Dukati Guliver/(AP Photo/Vincent Thian/File)
Vozač ekipe Gresini rejsing u Moto GP šampionatu Španac Mark Markez prešao u Dukati

Vozač ekipe Gresini rejsing u Moto GP šampionatu Španac Mark Markez preći će na kraju sezone u ekipu Dukati, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

U saopštenju se navodi da je Markez potpisao dvogodišnji ugovor sa Dukatijem. Španac će voziti za Dukati 2025. i 2026. godine. Španski mediji navode da će Markez na kraju sezone u Dukatiju da zameni Italijana Enea Bastijaninija.

Španac će od naredne godine biti u timu sa aktuelnim dvostrukim svetskim prvakom u Moto GP šampionatu Frančeskom Banjajom.

"Veoma mi je drago što ću nositi crvene boje fabričkog Dukatija u narednoj sezoni. Drago mi je što ću 2025. moći da napravim taj veliki korak i zahvalan sam što mi je Dukati ukazao poverenje. Nastaviću da rastem u timu u kojem je Banjaja dve godine zaredom šampion", rekao je Markez.

 

 

Markez se trenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova. Španac je u karijeri osvojio osam titula u sve tri klase.