Vesti iz automoto sporta

Mik Šumaher: Zaslužujem mesto u Formuli 1, znam da sam dovoljno dobar

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.01.2024 18:00
Nemački vozač Mik Šumaher želi povratak u F1 Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
Nemački vozač Mik Šumaher želi povratak u F1

Nemac Mik Šumaher izjavio je danas da zaslužuje mesto stalnog vozača u šampionatu Formule 1 i istakao da je dokazao da zna da se nosi sa pritiskom, prenosi Bild.

Šumaher (24) je 2021. i 2022. godine vozio za ekipu Hasa. On je nastupio na 43 trke, a osvojio je 12 bodova.

"Mogla bi za mene da bude prednost to što je tržište vozača već prilično aktivno. Puno toga će se dogoditi, ne samo da će da će da bude promena u timova, već bi jedan ili dvojica vozača mogla da završe karijeru. To vidim kao priliku za sebe", izjavio je Mik Šumaher, koji je sin sedmostrukog svetskog šampiona u F1, Mihaela Šuhamera.

 

 

Mik Šumaher je 2023. ostao bez mesta stalnog vozača u šampionatu F1. On je prošle godine bio rezervni i test vozač Mercedesa.

"Znam da imam veštinu za to. Dovoljno sam dobar. Pokazao sam to u Formuli 4, Formuli 3 i Formuli 2. Činjenica da sam pobeđivao na trkama i prvenstvima brzo će da se zaboravi. Dokazao sam da mogu da vozim i da se nosim sa pritiskom, a Formula 1 nije toliko drugačija", istakao je Šumaher.

Nemački mediji navode da je Šumaher ove sezone dogovorio angažman u ekipi Alpina na Svetskom prvenstvu izdržljivosti. Nova sezona u šampionatu F1 startovaće drugog marta za Veliku nagradu Bahreina.