Vesti iz automoto sporta

Ko drugi nego Ferstapen: Holanđanin trijumfovao i u Meksiku, ostvario 16. pobedu u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 08:55
Ko drugi nego Ferstapen: Holanđanin trijumfovao i u Meksiku, ostvario 16. pobedu u sezoni Tanjug/AP Photo/Marco Ugarte

Aktuelni svetski šampion, Maks Ferstapen u Red Bulu pobednik je Velike nagrade Meksika, 19. trke Svetskog prvenstva Formule 1.

Holanđanin, koji je već ranije osigurao odbranu šampionske titule, bila je to rekordna 16. pobeda u jednoj sezoni te 51. u karijeri.

 

 

Ove sezone samo tri puta se nije peo na najviši stepenik pobedničkog postolja, budući da je VN Saudijske Arabije i VN Azerbajdžana dobio njegov timski kolega Meksikanac Serhio Perez, sa kojim nije u sjajnim odnosima, dok je u Singapuru slavio Španac Karlos Sainz u Ferariju.

Veliku nagradu Meksika obležila su tri detalja - odustajanje domaćeg pilota Sergija Pereza nakon sudara već u prvom zavoju, težak udes Danca Kevina Magnussena u 34. krugu nakon čega je izvješena crvena zastava, no srećom sve je prošlo bez težih posledica, kao i činjenica da je na tribinama bilo čak 400.639 gledalaca na stazu Hermanos Rodriguez tokom vikenda.

Verstapen je na kraju pobedio s 13.8 sekundi ispred Britanca Luisa Hamiltona u Mercedesu koji je trku počeo kao šesti, dok je Karles Lekler u Ferariju bio treći s 23.1 sekunde zaostatka.