Vesti iz borilačkih veština

Marko Pižurica i Dragana Jovanović osvajači "Vojvođanske zlatne rukavice"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.08.2023 13:20
Marko Pižurica i Dragana Jovanović osvajači "Vojvođanske zlatne rukavice" TV Arena sport/ Screenshot

Mladi srpski bokser Marko Pižurica osvojio je "Vojvođansku zlatnu rukavicu", dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Dragana Jovanović, saopštio je BSS.

Pižurica je u finalnoj borbi u kategoriji do 80 kilograma pobedio Sajfulaha Saidoualeva iz Austrije. Jovanovićeva je u finalu borbe u kategoriji do 54 kilograma bia uspešnija od  Suprije Tkokčko iz Indije.

Tradicionalni međunarodni tunir "Vojvođanska zlatna rukavica" održan je od 23. do 27. avgusta po 41. put u Subotici. Na turniru je učestvovalo više od 65 takmičara iz 10 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji strani bokser je Rus Matvei Makovei, a za najbolju stranu bokserku proglašena je Bravna Šarma iz Indije. Najbolji tehničar je Nikola Cvetković, a najbolja tehničarka Ruskinja Darija Novinskaja. Za najborbeniji par proglašeni su omladinci Nikola Cvetković (Srbija) i Kristijan Nielborg (Mađarska) i omladinke Bravna Šarma (Indija) i Svetlana Tuvakova (Rusija). Za najboljeg sudiju na turniru izabran je Rus Andrei Nikulenko.

Reprezentaciju Srbije je na turniru predstavljalo 20 takmičara: Luka Ranković (60 kg), Severdžan Gaši (48 kg), Luka Mihajlović (57 kg), Hristofer Dimitrov (67 kg), Filip Džida (63,5 kg), Filip Durtanosi (60 kg), Đorđe Jojić (67 kg), Vladimir Beriša (63,5/67 kg), Hamza Rašljanin (67 kg), Lazar Bovan (71 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Strahinja Mitrović (75 kg), Srđan Teofilović (80 kg), Srđan Tomić (86 kg), Marko Pižurica (80 kg).