• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Savić opet u Zvezdi: Emocija, da zagorčam sebi
Izvor: Mondo | Autor: Mladen Šolak | Postavljeno: 02.08.2017.
Mondo/Stefan Stojanović
Najuspešniji trener u istoriji crveno-belih drugi put je u Ljutice Bogdana predstavljen kao šef stručnog štaba.

Dejan Savić ponovo je trener Zvezde.

Trofejnu stručnjak, koji je prvi put sedeo na klupi crveno-belih od 2011. do 2015., vratio se u klub koji je napustio pre dve godine, uoči završne sezone olimpijskog ciklusa.

Tadašnji dogovor podrazumevao je opciju da se vrati kad god poželi i to se ovog leta i dogodilo.

 

"Iskreno, pripremajući se za ovu konferenciju malo sam 'vrteo' neke svoje pređašnje izjave i našao sam zanimljivu od prošlog leta, da će zlatna olimpijska medalja 'debelo' da košta klubove u srpskom vaterpolu. Sa druge strane, kad te neko hvali - lepo je. A, kad te neko preterano hvali - onda je to nenormalno (osmeh)".

Savić je dodao i...

"U mladosti sam zagorčavao život svima, pre svega svojim roditeljima, a danas zagorčavam život sam sebi".

Na pitanje novinara o uslovima saradnje koje mu je ponudila Zvezda, Savić je rekao da ponude nije ni bilo.

"Nikad nisam imao ponudu Crvene zvezde. Onog momenta kad smo se dogovorili da godinu moram da posvetim reprezentaciji, tad je i bio dogovor (o povratku) 'kad se stvore uslovi'. Uslovi su samo moja emotivna stabilnost".

 

Crvena zvezda prošla je od osvajanja titule šampiona Evrope 2013 (pod Savićevim vođstvom) kroz velike probleme, pa je, između ostalog, prošle godine igrala utakmice kao domaćin u Zrenjaninu.

Predstavnici kluba najavili su da su u toku pregovori sa bazenom "Milan Gale Muškatirović", a bilo je reči i o sastavu novog tima, koji će u septembru zaigrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je i dalje neizvesno da li će od jeseni igrati u drugoj regionalnoj ligi, kao i da li će ona uopšte postojati.

Prvi čovek kluba, Viktor Jelenić, naveo je da Zvezda i dalje duguje Saviću novac za prethodni boravak u klubu. "A radio je za neverovatno mali iznos", objasnio je on.

Jelenić je govorio i o formiranju novog tima.

"Do danas su došli bivši igrač Zvezde Aleksandar Njegovan iz Mađarske, Nebojša Toholj i Lazar Dobožanov iz Partizana i imamo dogovor sa Ognjenom Stojanovićem. Uz to, pregovaramo sa još dvojicom igrača", rekao je Jelenić.

"Ovo nije predstavljanje iz 2012, kad su ovde stajali Prlainović, Šefik, Rađen i ostali veliki igrači. Borimo se koliko možemo", dodao je on.

Na pitanje da li bi vaterpolo zvezde mogle opet da dođu među crveno-bele, Jelenić se samo nasmejao.

"Iskreno, ne znam šta bih vam odgovorio. Nije to samo pitanje za Zvezdu, već je pitanje opšteg stanja u našem sportu i uopšte sportovima u Srbiji. Ipak, ima emocionalnijih, kakav je Deki..."

Savić je na to dodao:

"Ne postoje uslovi. Vrhunski igrači igraju u inostranstvu, igrači srednjeg kvaliteta napuštaju ovaj sport - ili se zapošljavaju ili idu u inostranstvo, na studije. Talenti koje imamo i dalje nemaju mogućnost ozbiljnog rada i napretka, jer stasavaju sami i imaju lažnu sliku o sebi. Daju lažnu sliku sebe samih, dolaze u timove nespremni, preambiciozni i sa pogrešnim mišljenjem da su već stasali u igrače", dodao je Savić.

<< NAZAD