• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
"Telima bismo štitili srpske rukometaše"
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Tanjug | Postavljeno: 10.01.2018.
MN Press
Reprezentativac Hrvatske, Igor Karačić, ne veruje da će u Splitu biti incidenata, ali kaže da ako do njih dođe,...

Reprezentativac Hrvatske u rukometu, Igor Karačić, uveren je da će duel protiv Srbije na startu Evropskog prvenstva proći bez incidenata, ali ako do njih dođe, rekao je da će zajedno sa saigračima zaštiti srpske rukometaše.

"Ne znam šta se dešavalo 2012. u Srbiji, ali što se tiče nas igrača, mi svi imamo sportske ciljeve i tako će i ostati na terenu. Između nas neće sigurno biti nekog posebnog naboja, ali što se tiče ljudi sa strane, sigurno da mnogi očekuju našu dobru utakmicu, pobedu i da će biti fantastična atmosfera. Ne možemo mi ljudima da zabranimo kako će da navijaju i da se ponašaju, ali prema razgovorima kroz Split i Zagreb, mislim da neće biti incidenata na utakmici", rekao je Karačić za portal Telegraf.rs, a prenosi Tanjug.
 

Na pitanje da li bi u slučaju incidenta telima zaštitili srpske igrače Karačić, koji je saigrač Mijaila Marsenića u Vardaru, nije imao dileme.

"Sigurno. Mi smo svi sportisti. Kako očekujemo da bi oni pomogli nama u suprotnoj situaciji, tako bismo i mi pomogli sve naše prijatelje tamo. Mi delimo hleb u svojim klubovima, ne daj Bože da dođe do nečega. Ali, ne verujem da će se to desiti ovde u Hrvatskoj. Sigurno da bismo stali ispred njih da ih sačuvamo", poručio je on.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počinje u petak, 12. januara, a Srbija prvu utakmicu igra istog dana od 20.30 protiv Hrvatske u Splitu. U Grupi A su još Island i Švedska.

<< NAZAD