• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Slavko Goluža i naboj prema Srbima
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 10.01.2018.
MN Press
Bivši selektor Hrvatske u svom stilu najavio meč protiv Srbije.

Slavko Goluža srpskim ljubiteljima rukometa ostao je upamćen kao selektor Hrvatske koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu položila oružije pred Srbina u polufinalu.

Iako s moćnim timom, u to vreme sigurno kvalitetnijim od onog s kojim je raspolagao Veselin Vuković, Goluža nije uspeo da na pravi način motiviše i spremi ekipu za možda i najbitniju utakmicu kada je istorijat rukometnih duela između dve države u pitanju.

Bivšeg selektora "kauboja" pamtimo i po dvoličnom stavu tih januarskih dana u Beogradu.
 

 Pred Srbima je hvalio gostoprimstvo i pričao sve najbolje o organizaciji, a čim je prešao državnu granicu na povratku za Hrvatsku, osuo je drvlje i kamenje po onima o kojima je do juče govorio lepo.

Slavko Goluža i pred prvi meč Eura u Hrvatskoj "pali vatru".

"Mi uvek pričamo da je to utakmica kao i svaka druga, ali nije tako. Uvek je prisutan poseban naboj. U tebi je tada uvek prisutan neki nemir", rekao je Goluža za televiziju N1.

Nije tajna da je Hrvate u Beogradskoj areni dočekala neprijateljska atmosfera, kao ni to da su s tribina prema njima upućeni razni predmeti, a jedan od njih povredio srpskog igrača Žarka Šešuma.

Uz ustašku zastavku koja se u prvoj fazi turnira pojavila na tribinama Spensa u Novom Sadu, a koju Goluža nije video (nije se udostojio ni da osudi tu provokaciju), bio je to jedini incident na prvenstvu u Srbiji po pitanju organizacije.

Goluža neće apaudirati Srbima...

"Sigurno da ih nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da se navija za naše, a ne da se drugi gađaju kovanicama i flašama kao što je bilo u Beogradu. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički potrošeni. Ali treba iskontrolisati emocije", rekao jeSlavko Goluža.

Nekoliko meseci posle Eura u Beogradu Goluža je pobedio Srbiju na Olimpijskim igrama i taj trijumf poistovetio sa "Olujom". O njemu dovoljno...

<< NAZAD