• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Šešum za MONDO pred EP: Svaki gol biće bitan
Izvor: Mondo | Autor: mondo.ba | Postavljeno: 11.01.2018.
MN Press
Reprezentativac Srbije Žarko Šešum ističe da se "orlovi" neće predati uprkos činjenici da imaju najtežu grupu na EP,...

Evropsko prvenstvo za rukometaše otvoriće duel Srbije i Hrvatske u Spaladijum Areni u Splitu, a u istoj grupi su još i Island i Švedska.

Uprkos činjenici da je Hrvatska favorit u taboru srpske reprzentacije ističu da ne idu u Split sa belom zastavom.

 

Gledajući pripremne utakmice u kojem je Srbija doživela svih pet poraza, po dva puta od Švajcarske i Slovenije, i od Makedonije, stiče se utisak da nema mnogo razloga za optimizam. Međutim, Šešum, koji je propustio posljednji duel protiv Slovenije uverava da "orlovi" mogu bolje.

"Na utakmicama u Švajcarskoj i onoj protiv Makedonije nismo ni bili kompletni, mada moram priznati nikada te ne raduju porazi, uvek je lepše pobeđivati.  Ipak, u prvoj utakmici protiv Slovenije, uprkos porazu, bilo je dosta dobrih stvari. Ipak smo igrali protiv reprezentacije koja je osvojila pre godinu dana bronzanu medalju i to na njihovom terenu. Poraz kao poraz naravno nikom ne odgovara, ali bilo je pozitivnih stvari u igri, a bilo je i onih koje moramo da ispravimo", rekao je Šešum.

Standardni reprezentativac Srbije saglasan je sa spiskom favorita na ovom EP.

"Tu su osim Francuske i aktuelnog prvaka Nemačke i Hrvatska kao domaćina i vrhunske selekcije, nalazi i Danska, osvajač olimpijskog zlata, pa i Norvežani su u vrhu poslednjih godina, a dodao bih i Špance".

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj učestvovaće reprezentacije svih republika bivše Jugoslavije, osim Bosne i Hercegovine.

"I mi smo prolazili neki čudan put, jedno vreme imali smo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Ima tu mnogo faktora koji moraju da se poslože. Ni u rukometu nije postalo lako kvalifikovati se na valiko takmičenje. Nadam se da će BiH da napravi kontinuitet i samo im želim da se kvalifikuju pa da se onda to nastavi kao neka stihija", poručio je Šešum.

<< NAZAD