• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
EP se, ipak, igra u Areni Zagreb
Izvor: Mondo | Autor: Beta | Postavljeno: 10.01.2018.
Guliver/Getty images/Elsa
Evropsko prvenstvo za rukometaše održaće se u Areni Zagreb bez obzira na nerešena sporna pitanja između "Ingre",...

Iako su hrvatski mediji preneli da se utakmice Evropskog prvenstva za rukometaše neće igrati u Areni Zagreb zbog zaostalih dugovanja i nerešenih problema, danas je saopšteno da će ta dvorana ipak primiti učesnike kontinentalnog šampionata, koji startuje u petak.

Iz "Ingre" su podsetili da je nakon Svetskog prvenstva u rukometu održanog 2009. godine ostao dug prema "Laništu d.o.o", kompaniji koja je članica "Ingra Grupe" i koja je izgradila Arenu Zagreb, od oko 1,5 miliona kuna.

Taj dug nije želeo da podmiri ni Rukometni savez Hrvatske, ni Grad Zagreb, niti Vlada Hrvatske, pa je zato "Ingra" pre Evropskog prvenstva tražila od Saveza da se unapred osiguraju ukupna potrebna sredstva.

Ta kompanija je navela da je dobila "odgovarajuća uveravanja" od Saveza kako se ne bi ponovio slučaj iz 2009, prenosi agencija Hina.

Sve potrebne tehničke pripreme za održavanje prvenstva kompanija "Lanište" obavila je na vreme, tako da ne postoje nikakve prepreke za održavanja prvenstva, naglasili su iz "Ingre".

Evropsko prvenstvo u rukometu počinje 12. januara, a u Areni Zagreb igraće se i završnica tog takmičenja.

<< NAZAD