• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Bravo naše LAVICE!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 08.12.2016.
U poslednjem meču Grupe A na Evropskom prvenstvu za rukometašice Srbija odigrala nerešeno sa Švedskom 30:30 (18:15).

BRAVO!

Srbija kao prvoplasirana iz Grupe A nastavlja takmičenje u Geteborgu na Evropskom prvenstvu za rukometašice. Na oproštaju od Stokholma izabranice Dragice Đurić pružile su još jednu sjajnu partiju i u borbi za prvo mesto igrale nerešeno sa Švedskom 30:30 (18:15).

Ostaje žal što nije zabeležena pobeda, jer je naš tim igrao odlično i u jednom momentu imao i šest, odnosno pet golova prednosti u drugom poluvremenu. Ali, i sreća jer je osvojen bod golom u Kristine Liščević u poslednjim momentima utakmice.

Srbija i Švedska odlaze u Geteborg sa po tri boda, dok Španija nema nijedan. Selekcijama iz Grupe A u drugom krugu takmičenja priključiće se Francuska, Holandija i Nemačka.

TABELA(Grupa A): Srbija 5, Švedska 3, Španija 2, Slovenija 2.

TABELA (Grupa I): Švedska 3, Srbija 3, Nemačka 2, Francuska 2, Holandija 2, Španija 0 bodova.

RASPORED

10. decembar: Srbija - Nemačka
12. decembar: Srbija - Holandija
14. decembar: Srbija - Francuska

Dramatičan meč viđen je u glavom gradu Švedske.

Srbija je skoro svih 60 minuta imala prednost, a u pojedinim momentima utakmice ona je bila i ubedljiva (17:11 u 26. minutu i 21:16 u 35. minutu). Nažalost, naš tim nije uspeo da u istom ritmu odigra i drugo poluvreme. Šveđanke su počele da forsiraju agresivnu i grubu odbranu, dok je u napadu briljirala Lusi Sand, najefikasnija igračica meča sa osam golova iz devet pokušaja.

Jednostvano, Srbija nije imala rešenje sa levo krilo Švedske.

Srpkinje su uspevale da održe prednost, a ona je u tek u finišu prešla na stranu domaćina. Da su odlična Katarina Krpež i Liščević iskoristile nekoliko zicera u poslednjih desetak minuta, rezultat bi sigurno bio povoljniji za Srbiju. Ali, ne treba očajavati, jer je i švedski tim imao napade kada je bio blizu da se "odlepi". Fantastična Jovana Risović osujetila je takve pokušaje, pa i zicer Ide Oden u poslednjem minutu meča pri rezultatu 29:30.

Strahovito agresivno Šveđanke su odigrale poslednju odbranu, čak i po cenu isključenja, koje nisu zaradile. I taman kada se činilo da Srbija neće organizovati šut, podigla se Liščević i sa devet metara postigla prvi gol na utakmici. Možda vredan i medalje...

Sanja Radosavljević, Krpež i Slađana Pop Lazić postigle su po pet golova, dok je Jovana Stojiljković četiri puta pogodila. Tamara Georgijev i Marina Dmitrović po tri puta su pogađale protivničku mrežu, Marija Obradović dvaput i po jednom Jelena Lavko, Željka Nikolić i Liščević.

Johana Bundsen je imala čak 13 odbrana, većinu u drugom delu. Jovana Risović meč je završila sa istim učinkom, ali se u njene uspešne intervencije ubrajaju i tri sedmerca. Marija Čolić je upisala jednu odbranu. 

Selektorka Đurić ima razloga za brigu, jer je Lavko već u ranoj fazi meča morala zbog povrede da napusti teren.

<< NAZAD