• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Srbija važnija od zdravlja: Rastko ide na EURO!
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Beta | Postavljeno: 05.01.2018.
MN Press
Naš rukometaš povredio se i napustio pripreme, saznao je čak i termin operacije kolena, ali je sve pomerio kako bi...

Zdravlje je najvažnije, reći će vam većina sportista. I jeste. Ali, nekada emocije savladaju razum.

Da je zdravlje na prvom mestu i najvažnije nećete čuti samo od sportista, već i od članova najuže familije, komšija, prijatelja, poznanika…

Ali, postoje slučajevi - doduše retki - kada to ostane samo slovo na papiru ili glas koji se izgubio u daljini.

Srpski rukometaš Rastko Stojković, recimo, igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu nakon što je doneo odluku o odlaganju zakazane i neophodne operacije kolena.

"Nema sumnje da ćemo sa Rastkom biti kvalitetniji. Veoma cenim njegov gest", preneo je Rukometni savez Srbije reči selektora Jovice Cvetkovića.

Stojković je otpao na početku priprema zbog povrede kolena koja je zahtevala hirurški zahvat, ali je u međuvremenu shvatio da ne želi da propusti nastup "orlova" na EURO u Hrvatskoj koje počinje 12. januara.

Stojkovićeva operacija bila je zakazana za 10. januar, ali će o novom terminu stameni pivotmen razmišljati kada borbe za titulu prvaka Evrope budu završene. On je odlučio da se vratiti u tim i, naravno, biće u konkurenciji za turnir koji Srbija počinje vrućim derbijem sa domaćinom, Hrvatskom.

Taj meč biće odigran u Splitu.

Stojković neće igrati danas od 18 na Banjici u prijateljkoj utakmici sa Makedonijom (ulaz je slobodan) već će se posle nje uključiti u trenažni proces.

Rastko, hvala!

<< NAZAD