• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Savić: Pravi sportista uvek nađe motiv
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Beta | Postavljeno: 29.12.2016.
Selektor "zlatnih" vaterpolista spreman je za novi četvorogodišnji ciklus.

Dejan Savić rekao je u četvrtak, na dodeli godišnjih nagrada Olimpijskog komiteta Srbije, da trenera čine rezultati, koji su za vaterpolo reprezentaciju Srbije "neverovatni".

"Rezultati čine trenera, a rezultati koje poslednje tri godine postiže vatepolo reprezentacija su neverovatni. Stalno pokazujemo da je nemoguće - moguće", rekao je Savić novinarima u Beogradu.

On je drugu godinu uzastopno proglašen za najuspešnijeg trenera u izboru OKS, za šta je rekao da veliku zahvalnost duguje igračima, stručnom štabu i Vaterpolo savezu.

"Delfini" su pod njegovim vođstvom osvojili svako veliko takmičenje na kom su učestvovali, a Savić je nedavno produžio ugovor sa VSS do Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

On je rekao da mu motiv za dalji rad ne nedostaje.

"Za pravog čoveka i sportistu, motiv se uvek nađe. Takmičar sam i motiva će uvek biti na pretek", rekao je on.

U naredne tri godine biće mnogo važnih ispita, ali Tokio je glavni cilj.

"Odmah posle osvajanja zlatne medalje u Rio de Žaneiru, počeli smo novi ciklus sa istim ciljem. Treba praviti tim, koji će se iskristalisati 2019. godine", kaže Savić.

"Bitno je da smo zadržali kostur iz Rija, koji treba to da bude i u Tokiju. Moj zadatak je da uklopim sve ostale igrače u sistem".

Čovek koga tokom utakmica kraj bazena krasi neobična mirnoća, objasnio je da je to "stvar treninga".

"Sigurno je da u meni kulja, u toku utakmice i posle nje. Ali, trener mora da bude miran i to da prenosi na igrače, jer se i slabost odmah prebaci na njih, ako je pokaže".

<< NAZAD