• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
OKS: Tijana i Filip najuspešniji!
Izvor: Mondo | Autor: Beta | Postavljeno: 29.12.2016.
MN Press
Olimpijski komitet Srbije proglasio najbolje u 2016. godini.

Vreme je za nagrade!

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović i vaterpolista Filip Filipović proglašeni su danas za najuspešnije 2016. godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Bogdanovićeva je letos na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, dok je Filipović sa vaterpolo reprezentacijom osvojio zlatnu. Vaterpolo reprezentacija izabrana je za najuspešniji muški tim, dok je u ženskoj konkurenciji to odbojkaška selekcija, koja je u Riju osvojila srebrnu medalju.

Najuspešniji trener kao i prošle godine je selektor vaterpolista Dejan Savić, dok je njegov igrač iz reprezentacije Nikola Jakšić najbolji mladi sportista.

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u Riju, dobio je specijalno priznanje za najuspešnijeg u individualnim sportovima, što je priznanje koje je prvi put dodeljeno ove godine.

Olimpijci su u Riju osvojili dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje, a prvi čovek OKS-a je rekao da su oni "jedinstvom, hrabrošću, borbenošću i veštinom" napravili podvig i izborili visoko 32. mesto u ukupnom plasmanu.

"Najveći trijumf naših olimpijaca ogleda se u tome što su u borbi za odličja bili jedan tim koji je dao sve od sebe za zajednički cilj, da Srbiji donese medalju više. Ponosni smo na tim koji nas je predstavljao u Riju", rekao je Divac.

<< NAZAD