• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Novinari izabrali Davora i Ivanu
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Agencije | Postavljeno: 30.12.2016.
Guliver/Getty Images/Thinkstock
Zlatni Davor Štefanek sportista godine u izvoru Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je sportistkinja Ivana...

U tradicionalnoj anketi Udruženja sportskih novinara Srbije za sportistu godine proglašen je rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje, a za sportistkinju godine atletičarka Ivana Španović, osvajačica bronzane olimpijske medalje, šampionka Evrope i pobednica "Dijamantske lige".

Žiri Udruženja sportskih novinara proglasio je i najuspešnije poslanike svog esnafa u 2016 godini.

Nagrada "Novinar godine" nije dodeljena jer nijedan od predloženih kandidata nije ispunio
sve kriterujume za ovo vredno priznanje.

"Kamera godine" pripala je snimatelju SOS kanala Marku Jerkoviću, a nagrada "Branka Prelević", novinarki RTS-a Sanji Vujisić. "Dopisnik godine" je Zoran Janković, dopisnik "Sportskog žurnala" iz Loznice. Priznanja za "Životno delo" dodeljena su Dušanu Stamenkoviću iz Leskovca i Vladimiru Dediću iz Beograda, a specijalno priznanje za "Izdavački poduhvat" Branimiru Vasiću iz Beograda za monografiju "150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine".

Specijalna priznanja dobili su i Dragan Todorović novinar Politike za "Ekskluzivnu vest", Vesna Antić, novinarka SOS kanala za "Uređivački poduhvat" i Aleksandar Lokner za eksluzivni TV prilog. Žiri je radio u sastavu Stevan Kovačević, predsednik i članovi Dragiša Kovačević, Predrag Sarić, Zoran Marković, Aleksandar Cvejić i Mirko Kovačević.

<< NAZAD