• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Vranković: Radije bih da me tuče Irma...
Izvor: Mondo | Postavljeno: 12.09.2017.
Čelnici hrvatskog saveza traže malo vremena pre nego što povuku konkretne poteze posle debakla u osmini finala EP.

Legende hrvatske košarke, predsednik Saveza Stojko Vranković i prvi čovek Stručnog saveta Dino Rađa, dele veliko razočaranje igrom reprezentacije u meču protiv Rusije (78:101), ali nisu spremni da odmah "seku glave", niti da izriču pojedinačne osude pre nego što obave temeljnu analizu.

"Videćemo gde smo pogrešili, pa izabrati kojim smerom ćemo dalje. Osećaj je svakako loš. Radije bih da me Irma tuče na Floridi, nego da ovo proživljavam", prenosi "Jutarnji list" izjavu Vrankovića.

"Jedno je izgubiti, ali sam šokiran načinom na koji smo odigrali drugo poluvreme. Svestan sam da sam predsednik Saveza i kao takav najodgovorniji. Ali, odmah posle utakmice niko neće doneti pametan i revolucionaran zaključak. Dovoljno smo iskusni, znamo da treba da prođe par dana, pa ćemo tek onda razgovarati".

 

Dino Rađa, član sjajne generacije splitske Jugoplastike i reprezentativac Jugoslavije sa kraja 80-ih i početka 90-ih, kasnije i NBA centar, pratio je utakmice "vatrenih" sa klupe za rezerve.

"Uvek su mi govorili da je teže sedeti na klupi nego igrati, ali tek sad sam uvideo koliko si nemoćan iz te pozicije. Prekratko smo tu, međutim, postoji nešto što se zove moral", odgovorio je Rađa na pitanje vezano za dalji angažman u HKS.

"Jutarnji list" piše da će se u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, od novembra ove godine, najverovatnije krenuti sa novim selektorom, odnosno da je Aleksandar Petrović - prošlost nacionalnog tima.

<< NAZAD